"Loša uvertira pred večiti derbi sa Partizanom"
"Loša uvertira pred večiti derbi sa Partizanom"

Lalatovićeva glavobolja i četvorica problematičnih

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.10.14. | 17:12

Odbrana Crvene zvezde posustala je u osmom kolu Superlige. Ali, bilo bi pogrešno sve probleme svaliti na pleća defanzivne četvorke

Loša uvertira pred večiti derbi sa PartizanomZvezdina brana je pukla i dovela do toga da rukovodstvo, igrači i trener crveno-belih Nenad Lalatović osećaju vodu ispod grla! Prethodne partije na ivici prelazne ocene "maskirane" su odličnom defanzivom i činjenicom da je odbrambena četvorka srpskog šampiona držala "nulu" punih 696 minuta... Ali onda su u Ljutice Bogdana stigli Voždovčani i ogolili sve anomalije u timu Nenada Lalatovića.

Već u sedmom minutu Predrag Rajković je morao da se oprosti od šanse da obori srpski rekord, ali dva primljena gola neće biti jedini podatak koji će žuljati navijače aktulenog šampiona do početka večitog derbija 18. oktobra u Humskoj. Zvezda u ovom trentuku deluje kao nedorečen tim i u ofanzivi, bez pojedinca koji pravi ozbiljnu razliku na srpskim terenima.
"Sa jedne strane možda je i dobro što smo konačno primili gol. Pritisak je postao sve jači, skoro svi mediji su pisali o tome kako se golman Rajković približava rekordu, kako je naša poslednja linija među najboljima u Evropi. Nije lako bilo sve to čitati. Iskreno da vam kažem: voleo bih da smo u subotu primili tri gola, a da smo dali četiri. A moglo je tako da bude. Ne želim da ispadne kako potcenjujem Voždovac i njihov remi na našem stadionu, ali mi smo sami sebi dali dva gola. Napravili smo neprostive greške", kaže za MOZZART Sport najsikusniji član Zvezdine odbrambene četvorke Savo Pavićević.

Izabrane vesti

Novi oktobar, ali stari običaj kada je u pitanju novija istorija Crvene zvezde. Kiksevi u Kruševcu, a potom i protiv Voždovca u Ljutice Bogdana vrlo lako mogu da dovedu do toga da večiti derbi učenici Nenada Lalatovića igraju sa nožem na grlu. Poraz u Humskoj odaljio bi ih u ranoj fazi prvenstva od šampionskih ambicija... Istina, u sličnoj situaciji je Crvena zvezda bila i prošle godine kada je jesenji okršaj sa komšijama dočekala na minus četiri, ali je teško ozvojevanim trijumfom započela neverovatnu seriju od 15 uzastopnih pobeda.
"Imamo dve nedelje da se rehablitujemo. Pazite, što biste vi rekli verovatno ćemo osećati taj nož na grlu, ali igrači smo Zvezde. Valjda znamo da se nosimo sa tim... O tome koliki bi bio bodovni zaostatak ako izgubimo ne smem ni da razmišljam. Oni će, vrlo verovatno, imati psihološku prednost pred taj okršaj, ali to ne mora ništa da znači. Ako razmišljamo o tome šta će se desiti ako izgubimo - neće biti dobro. Oni su super kvalitetan tim, međutim stvarno mislim da smo sposobni da tamo napravimo rezultat. Ovo sa Voždovcem nam nije trebalo", jasan je Savo Pavićević.

Pavićević u duelu sa Nenadom InjcemPred trenerom Nenadom Lalatovićem su, savim sigurno, besane noći. Pored toga što se na forumima i društvenim mrežama raspravlja o tome da li je mladi stručnjak zakasnio sa izmenama, nekadašnji kapiten crveno-belih, pre svega, treba da se pozabavi podatkom da tim koji predvodi ne pokazuje tendenciju rasta forme. Istina Crvena zvezda je posle osam kola prošlog prvenstva imala samo 13 bodova (sada 20), ali bi ove sezone zbog odličnih rezultata Partizana mogla brzo da bude "kaširana" iz šampionske trke u ranoj fazi Superlige. Trener Lalatović se nada da će i "parni valjak" početi da trokira i pravi kikseve, uz napomenu da će igrači koji su ovog leta stigli na "Marakanu" tek na proleće biti pojačanja.
"Doveli smo igrače kojima treba prvo mi da pomognemo da bi oni pomogli nama. Mnogi od njih nisu prošli pripreme i ja tek očekujem da oni na proleće budu na nivou koji očekujemo. Do juče su svi pričali kako je naša odbrana sjajna, kako igramo dobro... Mislim i da smo protiv Voždovca bili dobri, dominirali, ali oni su se fenomenalno branili", rekao je Lalatović.

ČETIRI KLJUČNE TAČKEAleksandar Katai i problem sa motivacijom

Aleksandar Katai - teško je govoriti o formi bivšeg aduta Vojvodine, ali je više nego očigledno da jedna od najvećih želja trenera Nenada Lalatovića ima ozbiljan problem sa motivacijom. I protiv Borca i u sudaru sa Voždovcem delovao je prilično ravnodušno kada je dobio šansu u drugom poluvremenu. Projektovan je kao jedan od najvećih aduta u borbi za titulu, trener Lalatović očekuje da pravi razliku u situacijama jedan na jedan i jedan na dva, ali pre toga će morati da mu promeni pristup obavezama.

Miloš Bosančić - ima ga u igri, popravio je fizičku spremu, za razliku od Kataija deluje motivisano, ali izgleda da je breme Milijaševog naslednika teško za kreativnog vezistu. Imao je nekoliko nepreciznih pokušaja sa distance protiv Voždovca. Za sada ne pravi razliku, a zbog toga je doveden u Crvenu zvezdu.

Miloš BosančićNejc Pečnik - nije to Nejc iz prošle sezone. Kao da mu je potrebno još vremena da se privikne na novu poziciju iz napadača. Trener Lalatović očigledno želi da istraje u toj ideji, pošto je nedavno objasnio da je pre dolaska na "Marakanu" Pečnik igrao stalno na mestu ofanzivnog veznog. Evidentno je da povremeni reprezentativac Slovenije kuburi sa fizičkom spremom, što je još jedan od problema Zvezdinog trenera

Luka Jović - supertalentovani napadač dobio je šansu u sedam od osam prvenstvenih mečeva, a njegov golgeterski učinak je i dalje - nula. Imao je i kolosalnu šansu protiv Voždovca kada je idealan centršut Mijailovića trebalo da "ispravi" pod prečku. Fama koja se stvorila oko njegovog imena, verovatno ima uticaj na formu momka rođenog 1997.godine. Pojavila se čak i sumnja u njegov kvalitet. Još jedan od problema Nenada Lalatovića, posebno što je i Depotović bio van ritma u poslednja dva prvenstvena okršaja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar KataiFK Crvena zvezdaLuka JovićMiloš BosančićNejc PečnikNenad LalatovićSavo PavićevićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara