"Dušan Lajović"
"Dušan Lajović"

Lajoviću ne leži trava: Veteran Has posle četiri seta u drugom kolu Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 18:20

Srbin završio učešće na startu najprestižnijeg grend slema

Dušan LajovićDušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je izgubio od Tomija Hasa u četiri seta - 6:2, 6:3, 4:6, 6:2. Srpski teniser je tako završio učešće na samom startu trećeg grend slema u sezoni, a 37-godišnjem Nemcu je za trijumf bilo potrebno dva sata i dva minuta igre.

Has je u prvom setu servirao maestralno. U svojim gemovima je lako dolazio do poena, dok je solidnim riterniranjem na Lajovićeve servise uspeo da rutinski dođe do prednosti od 1:0 u setovima posle 26 minuta. U drugom setu, slika na terenu je bila skoro potpuno ista. Lajović jeste osvojio jedan gem više, ali je Has nastavio da servisima muči 86. tenisera sveta.

Izabrane vesti

Kada se činilo da će srpski teniser lako izgubiti meč, uspeo je da podigne nivo igre u odnosu na prva dva seta. Imao je prednost brejka sredinom seta koju je Has ubrzo anulirao, ali je iskoristio pad koncentracije Nemca u desetom gemu. Napravio je brejk pri vođstvu od 5:4 i odveo meč u četvrti set. Međutim, Has nije dozvolio iznenađenje, napravivši dva uzastopna brejka i brzo privevši meč kraju.

Lajović je nastavio niz slabih rezultata na travnatim terenima. Ostao je na samo jednoj pobedi iz 11 mečeva odigranih na najbržoj podlozi, a jedinu pobedu je ostvario na prošlogodišnjem izdanju Vimbldona. Tada je u prvom kolu izbacio Giljerma Garsiju Lopeza, pa će Lajović na najnovijoj ATP listi imati 10 bodova manje.

U narednom kolu, Has će igrati protiv Miloša Raonića. Kanađanin je do drugog kola došao savladavši Danijela Himena Travera sa 6:2, 6:3, 3:6, 7:6 (4).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vimbldontomi hasDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara