Lacio razneo Romu, Lacio je živ! I ima špiceve koji daju golove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.19. | 22:29

Roma se ovaj put nije izvukla

Lacio je oživeo, Roma je propustila šansu da uhvati četvrto mesto. Posledice rimskog derbija mogu da budu ogromne...

Simone Inzagi je u meču biti ili ne biti uspeo da preživi, Lacio je ljutog rivala deklasirao 3:0 i uhvatio poslednji voz za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

I dalje su Nebeskoplavi autsajderi u trci sa milanskim velikanima i Romom, ali šanse su im večeras porasle. Uhvatili su bodovni priključak iako i dalje kasne sa Interom šest, a za Milanom sedam bodova. Međutim, ono što je mnogo važnije – dobili su injekciju samopouzdanja pred odlučujuće bitke u borbama za dva mesta koja vode u Ligu šampiona. I naneli su težak udarac direktnom i najvećem rivalu kod kojeg bi moglo da leti perje narednih dana. A vrlo je moguće da odleti i trener Euzebio Di Frančesko.

Bio je ovo derbi u kojem nije bilo kredita za kalkulisanje. Pobeda je bila neophodna rimskim rivalima. Lacio je u slučaju poraza mogao da se oprosti od nada o Ligi šampiona, a Roma je slučaju pobede mogla da dobije ogromni vetar u leđa pred gostovanje Portu u osmini finala Lige šampiona i pred nastavak trke za plasman među četiri najbolja u Seriji A.

Lacio je bio u lošoj formi u poslednje vreme, Inzagiju se klupa opasno zaljuljala, a Ćiro Imobile nije bio dovoljno spreman da počne derbi. Lacio je bio autsajder. Roma takođe nije dobro igrala u prethodnom periodu, ali je pobeđivala na mišiće i srećno. U derbiju je doživela bolno prizmeljenje koje je i ranije zaslužila...

Bez udarne igle Imobilea i sa rovitim Luis Albertom, Inzagi je morao da se osloni na Koreu i Kaiseda. I baš oni su ga spasili!

Korea je već na startu sjajnim prodorom uneo paniku u Rominu poslednju liniju i umalo iznudio penal. Kaisedo je posle samo 12 minuta igre, otvorio derbi i načeo rivala. Fantastično ga je proigrao Korea, a Ekvadorac je elegantno predriblao golmana Olsena i poslao loptu u mrežu.

Rano vođstvo je rasteretilo Lacio i unelo paniku u igru Rome. Vučica je napadala stihijski i na silu, Lacio se organizovano branio. A Tomas Strakoša je u dva navrata sjajno zaustavio udarce Edina Džeka koji večeras nije uradio ono što mu je posao – postizanje golova.

Roma je u drugom poluvremenu sve karte bacila na napad, Zaniolo je dva puta bio u šansi ali je uprskao u završnici. Delovalo je da je pukao pod pritiskom velikih očekivanja... Zbog čega ga je zamenio Peroti. I El Šaravi je propustio šansu za izjednačenje. Ubrzo je i Pastore ušao umesto De Rosija. Roma je stegla obruč oko gola rivala, pritisak je bio sve veći i izjednačenje je visilo u vazduhu. Florenci i Pastore su bili jako blizu... Inzagi je osetio da se igra Lacija raspada i umornog Kaiseda zamenio Imobileom.

Upravo je Ćiro nekoliko minuta kasnije pasom lansirao Koreu koji je pretrčao Facija kao plitak potok, „uvalio se“ ispred njega i lukavo iznudio penal. A Imobile je sa bele tačke bio nemilosrdan i rešio je pitanje pobednika.

Tačku na pobedu Lacija je stavilo njegove dete. Danilo Kataldi je uradio ono za šta živi svaki „lacijal“. Posla sjajne akcije i šmekerskog dodavanja Milinković Savića, Kataldi je učinio ovu pobedu mnogo slađom i većom. I burno proslavio gol sa severnom tribinom... 

Na kraju je Roma ostala i sa igračem manje pošto je isključen Aleksandar Kolarov... 

ITALIJA 1 - 26. KOLO

Petak

Kaljari - Inter 2:1 (2:1)
/Čepiteli 31, Pavoleti 43 – Matinez 38/

Subota
Empoli - Parma 3:3 (1:2)
/Del Orko 18, Kaputo 59 penal, Alveš 90+1 autogol - žervinjo 13, Rigoni 45+1, Kucka 82/

Milan - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Lirola 35 autogol/

Lacio - Roma 3:0 (1:0)
/Kaisedo 12, Imobile 73 penal, Kataldi 89/

Nedelja
12.30: (1,50) Torino (4,00) Kjevo (7,25)
15.00: (2,75) SPAL (3,05) Sampdorija (2,75)
15.00: (2,80) Udineze (2,85) Bolonja (2,90)
15.00: (1,65) Đenova (3,70) Frozinone (5,70)
18.00: (1,95) Atalanta (3,50) Fjorentina (3,90)
20.30: (2,50) Napoli (3,20) Juventus (2,95)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Ćiro ImobileHoakin KoreaFelipe Kaisedokataldi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara