Lacio konačno doveo pravog levog beka, Lukaku sve bliže Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 17:24

Rimljani kupili Danca kojeg je želeo i Liverpul

Lacio je doveo prvo pojačanje za novu sezonu! Ugovor na pet godina sa Nebeskoplavima je potpisao Riza Durmisi iz Betisa. Italijani su Špancima platili 6.500.000 evra na ime obeštećenja.

Danac albanskog porekla je bio izbor sportskog direktora Iglija Tarea za poziciju levog beka koja je bila rak rana u prošloj sezoni. Pominjao se i Laksal iz Đenove, ali su se Rimljani na kraju odlučili za Durmisija koji je imao odličnu sezon sa Betisom koji se plasirao u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Durmisi je dve godine proveo u Betisu i skrenuo pažnju na sebe. Odličan je u ofanzivi, ima strašan šut i sjajan centrašut, ali i solidnu defanzivu. U Lacijevom sistemu sa trojicom štopera i ofanzivnim bekovima bi trebalo idealno da se uklopi, a ne tako davno se za njega interesovao i Liverpulov menadžer Jirgen Klop.

Dolazak Durmisija bi trebalo da ubrza odlazak Džordana Lukakua. Belgijanac se u prethodnoj sezoni menjao sa Senadom Lulićem uz levu aut liniju, ali nijedan se nije porslavio. Lulić je u poznim godinama i više nema potrbenu brzinu, dok je Lukaku imao neke kikseve zbog kojih mu Inzagi nije previše verovao.

Ipak, Belgijanac ne treba da brine za budućnost. Spekuliše se da je Lester jako blizu njegovog dovođenja. Lisice su ponudile 10.000.000 evra evra Laciju za belgijskog defanzivca. Rimljani cene Lukakua na 15.000.000 evra, ali bi mogli da pristanu i na 10.000.000 evra uz određene bonuse.

Lester na levom boku ima mladog Čilvela i iskusnog Fuhsa koji će narednog leta napustiti klub kada mu istekne ugovor.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džordan LukakuLetnji prelazni rok 2018Riza Durmisi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara