Lacio - ko posle De Fraja: Poljak od 15.000.000 evra ili Meksikanac za džabe?

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.03.18. | 14:16

Rimljani se razleteli u pokušaju da nađu zamenu holandskom štoperu

Izvesni odlazak Stefana de Fraja - i to za džabe, najverovatnije u Inter - stavio je čelnike Lacija u poziciju da što pre nađu štopera za narednu sezonu, a među kandidatima su, posle Nemca Holgera Badštubera (malo verovatno) isplivala još dva imena.

Jedan je Kamil Glik, 30-godišnji defanzivac Monaka, koji bi posle dve godine u Kneževini mogao da se vrati u Seriji A. Klaudio Lotito je već pustio pipke i pokušaće da odobrovolji čelnike francuskog šampiona da puste Poljaka, ali će imati ogromnu prepreku. Naravno, reč je o finansijama.

Izabrane vesti

Monako je posle EP u Francuskoj platio Glika 15.000.000 evra i pretpostavlja se da ga ne bi pustio ispod te cene. Lacio bi taj novac najlakše mogao da obezbedi plasmenom među prve četiri ekipe u Kalču, osiguranom pozicijom u Ligi šampiona, što bi značilo minimum 15.000.000, a pretpostavlja se, zajedno sa TV pravima i marketinškim aktivnositma još bar 15.000.000 evra. Dovoljno da se kupi nekadašnji prvotimac Torina. Naravno, ni Glik ne bi dolazio na Olimpiko ako nema Lige šampiona...

Istovremeno, Lacijali motre na Dijega Rejesa. U pitanju je meksički reprezentativac iz Porta. Još prošlog leta bio je interesantan Rimljanima, pregovori su vođeni, ali je ostao u Portugaliji i za ekipu Serža Konseisaa u aktuelnoj sezoni odigrao je 22 utakmice u svim takmičenjima.

Ruku na srce, tek 11 u prvenstvu. Što se može tumačiti činjenicom da mu na leto ističe ugovor i da se Zmajevi polako spremaju na život bez 25-godišnjeg centralnog defanzivca. Uglavnom igraju Brazilac Felipe i Španac Ivan Markano. Rejes je tek treća opcija. Možda i najbolja za Lacio, jer je besplatan...

FOTO: Action images


tagovi

Kamil GlikDijego Rejes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara