Kuva u Prvoj ligi - smena na vrhu, sada Proleter vodi, a Metalac nokautirao Dinamo

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.05.18. | 19:38

Novosađani spakovali šest komada Jagodini

Novosadski Proleter novi je lider Prve lige Srbije. Ekipa sa Slane bare je na svom terenu pregazila poslednjeplasiranu Jagodinu sa 6:0 u utakmici 25. kola i tako na najbolji način iskoristili pobedu Metalca na gostovanju dosadašnjem lideru, Dinamu iz Vranja sa 2:1.

Novosađani su kao domaćini potvrdili da se nalaze u usponu forme, ovo im je bio četvrti trijumf u poslednjih pet prvenstvenih utakmica. Ono što je takođe važno za stručni štab Proletera je činjenica da je efikasnost na zavidnom nivou u poslednjem periodu. Računajući i današnji meč, Proleter je na poslednjih pet utakmica dao ukupno 17 golova!

Izabrane vesti

Novosađani su se danas ispromašivali u prvom poluvremenu, a u tom delu utakmice samo je Novaković zatresao mrežu Jagodine u 12. minutu iz penala. Nastavak meča doneo je znatno bolju realizaciju kod domaćih. Mirosavljev je u 48. minutu duplirao prednost, a treći gol dao je Čović u 61. Na 4:0 povisio je opet Novaković u 70. minutu, Peralović je u 80. dao peti, a minut kasnije konačan rezultat postavio je Mirosavljev.

Doskorašnji lider, Dinamo iz Vranja defintivno je u padu forme, a to je potvrdio i na današnjem derbiju kod kuće protiv Metalca. Ekipa iz Gornjeg Milanovca se neočekivanom pobedom od 2:1 potpuno približila plasmana u elitu. Naime, Metalac sada zaostaje samo bod za drugoplasiranim Dinamom.

Vranjancima je ovo bio drugi poraz zaredom na domaćem terenu, a Metalac je tako u gostima dobio još jednog direktnog konkurenta u borbi za najviši plasman. Podsetimo, ekipa iz Gornjeg Milanovca pre desetak dana je slavila i na gostovanju Proleteru u Novom Sadu.

Dakle, tri prvoplasirane ekipe se nalaze u razmaku od tri boda pa je vreme i da se pogleda raspored u poslednjih pet kola.

PROLETER

Sinđelić (g)
Novi Pazar (d)
Radnički 1923 (g)
Teleoptik (d)
Inđija (g)

DINAMO

ČSK (g)
Jagodina (d)
Sinđelić (g)
Novi Pazar (d)
Radnički 1923 (g)

METALAC

Budućnost (d)
TSK (d)
ČSK (g)
Jagodina (d)
Sinđelić (g)

 

SRBIJA 2 - 25. KOLO

Sreda
Bežanija - ČSK 3:1 (2:1)
Budućnost Dobanovci - TSK Bačka Topola 2:1 (1:0)
Dinamo Vranje - Metalac 1:2 (0:0)
Inđija - Teleoptik 1:1 (0:0)
Proleter - Jagodina 6:0 (1:0)
Radnički Pirot - Sinđelić 2:0 (2:0)
Temnić - Novi Pazar
19.00: (1,55) Sloboda (3,70) Radnički 1923 (6,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara