"Dosa Žunior u dresu reprezentacije Kipra"
"Dosa Žunior u dresu reprezentacije Kipra"

Kuva se: Partizan ima novog pika za štopera! Treći put - Dosa Žunior (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.16. | 17:45

Portugalac postao meta crno-belih posle propalih pregovora sa Dušanom Cvetinovićem

Dosa Žunior u dresu reprezentacije KipraNije moglo pre tri i po godine, nije moglo ni zimus, možda može ovog leta. Partizan opet juri Dosu Žuniora.

Reprezentativac Kipra, koji se već dvaput dovodio u vezu sa crno-belima, ponovo je postao meta sportskog sektora osvajača srpskog kupa i to pošto su propali pregovori sa Lansom, povodom angažmana Dušana Cvetivnovića, prve želje trenera Ivana Tomića u nameri da pojača odbrambenu liniju.

Izabrane vesti

Sa više strana, MOZZART Sportu je potvrđeno da su se čelnici Parnog valjka okrenli 30-godišnjem defanzivcu Konje, koga su želeli još u januaru. Tad su, u poslednji čas, odlučili da angažuju Sedrika Goguu. Kako su u međuvremenu sportski direktor Ivica Iliev i trener Tomić precrtali Marka Jovanovića, potom i Miloša Ostojića, a neuspešno su okončani pregovori sa Cvetinovićem, postalo je jasno da je pronalazak odgovarajućeg štopera prioritet, posle „popunjavanja“ ostalih delova tima.

Prema pojedinim informacijama, Partizan je već kontaktirao rukovodstvo Konje i raspitao se pod kojim uslovima može da dovede Dosu Žuniora. Na na ruku mu ide činjenica da turski klub na njega ne računa, o čemu svedoče vesti kako pomenuti fudbaler može da traži novu sredinu. Ostaje samo da se vidi po kojoj ceni je moguće realizovati tzransfer, jer 188 centimetara visoki štoper ima ugovor sa Konjom još godinu dana.

U dresu Legije protiv TrabzonaDosa Žunior je rođen u Lisabonu, karijeri je počeo u trećeligašu Imoratalu, da bi se 2006. preselio na Kipar, gde je posle epizoda u Digenisu i AEP-u 2009. prešao u AEL i u dresu kluba iz Limasola izgradio fudbalsko ime. Toliko da je 2012. dobio državljanstvo Kipra i do danas odigrao 20 utakmica za tamošnju reprezentaciju.

Partizanovi navijači pamte ga i po tome što je bio deo ekipe AEL-a u leto 2012. kad je taj klub eliminisao crno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona, posle čega je tadašnji sportski direktor Ljubiša Tumbaković želeo da ga angažuje.

Dosa Žunior je u leto 2013. bio na pragu potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom, međutim, izabrao je unosniju ponudu Legije, naredne dve sezone igrao je u ekipi sa Miroslavom Radovićem, pa se veruje da će povratnik u Partizan odigrati rolu u pregovorima sa igračem.

Žunior je prošle godine zadužio dres Konje, ali se u njoj nije proslavio, odigrao je samo četiri utakmice, pre nego što je zimu proslađen na pozajmicu u Eskišehir, međutim, tamo je upisao tek pet prvenstvenih mečeva.

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Partizanletnji prelazni rok 2016Dosa Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara