""
""

Kuranji rekao zbogom fudbalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.03.17. | 15:04

Iskusni napadač danas saopštio da više neće profesionalno igrati fudbal

Kevin Kuranji rekao je zbogom fudbalu! Poznati nemački golgeter saopštio je u petak da je okačio kopačke o klin iako je imao nekoliko ponuda da u 35. godini nastavi karijeru.
"Zvali su me iz Brazila, iz Rija. Tamo sam rođen. Na kraju sam se ipak odlučio za porodicu. I za moj dom - a to je Štutgart. Imao sam dobru karijeru", kazao je Kuranji

Za one koji nisu znali a uvek su se pitali - otkud to čudno prezime i tamnija boja kože, valja ponoviti da je Kuranji sin mađarskog disidenta iz Nemačke rođen u braku sa ženom iz Paname u Rio de Žaneiru. 

Izabrane vesti

Kevin Kuranji igrao je za Štutgart, Šalke, Dinamo iz Moskve i Hofenhajm. Najbolji je bio u periodu od 2003. do 2010, kada je svake sezone bio dvocifren po broju golova. Igrao je dosta uspešno i za reprezentaciju Nemačke - 52 utakmice i 19 pogodaka. Pošto je stavio tačku na karijeru sada možemo da podvučemo crtu - ukupno: 533 utakmice i čak 209 golova.

Kada su u pitanju trofeji tu je Kuranji bio tanji. Daleko tanji. Za 16 godina koliko je profesionalno igrao osvojio je samo jedan Liga kup Nemačke. Bio je i finalista EURA 2008. sa Nemačkom.

(foto: Action Images)


tagovi

StutgartNemackameđunarodni fudbalKevin KuranjiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara