""
""

Kup Nemačke: Proradilo tajno oružje Jirgena Klopa, šamaranje Šalkea u Gelzenkirhenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.13. | 22:42

Borusijini rezervisti Hofman i Šiber doneli plasman u četvrfinale, gde neće biti ljutog lokalnog rivala posle blamaže na svom terenu protiv Hofenhajma

Često su kao slabu tačku Borusije iz Dortmunda isticali tanku klupu i nedostatak kvalitetnih rezervista koji bi zamenili Levandovskog, Rojsa ili Kubu. Istina, Klop zaista ne koristi mnogo igrača u rotaciji, ali takva strategija je polako počela da odnosi danak jer se povrede ređaju kao na traci. Zato je večerašnji meč u Srabrikenu i pobeda od 2:0 dala veliki razlog za optimizam navijačima Borusije jer se pokazalo da Klop ima i tajno oružje sa klupe.

Izabrane vesti

Mladi napadači Julijan Šiber i Jonas Hofman su dobili šansu da pokažu šta znaju u osmini finala Kupa Nemačke na gopstovanju drugoligašu i u potpunosti je iskoristili pošto su bili daleko najzaslužniji za trijumf Milionera. Jedan drugom su namestili po jedan gol i odveli Borusiju u četvrtfinale.

U četvrtfinalu neće biti Borusijinog ljutog rivala Šalkea, koji je doživeo blamažu (1:3) na svom terenu protiv skromnog Hofenhajma. Iako je trener Keler na teren izveo najjači sastav koji je imao sa Drakslerom, Boatengom, Farfanom i ostalim zvezdama u prvoj postavi, Hofenhajm im je očitao lekciju. Početnički kiksevi odbrane kroz koju su gostujući fudbaleri prolazili kao kroz švajcarski sir, koštali su Šalke ubedljivog deficita od 0:3 već na poluvremenu. Lep gol Farfana u drugom delu je bio samo uteha za neočekivan poraz plavo-belih.

Među osam najboljih su se plasirali i Hamburg koji je na jedvite jade golom Iličevića u finišu meča pobedio lidera Cvajte Keln sa 2:1, kao i Kajzersalutern koji je ubedljivo slavio u prestonici protiv Union Berlina sa 3:0.  

KUP NEMAČKE (1/8 osmina finala)

Utorak:
Union Berlin – Kajzerslautern 0:3 (0:2)
/Orban 18, Zoler 45+1, Gaus 83/

Hamburger – Keln 2:1 (1:0)
/Bajster 42, Iličević 84 – Matuščik 54/

Šalke – Hofenhajm 1:3 (0:3)
/Farfan 67 – Herdling 21, Voland 32, Firmino 35/

Srabriken – Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Šiber 19, Hofman 49/

Sreda:
19.00: Frajburg – Leverkuzen
19.00: Volfsburg – Ingolštat
20.30: Ajntraht  - Sandhauzen
20.30: Augsburg - Bajern 

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaJonas HofmanJulijan ŠiberNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara