"Radost fudbalera Javora"
"Radost fudbalera Javora"

KUP: Javor na pragu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.13. | 15:45

Igor Stojaković pogodio za minimalac tima iz Ivanjice protiv Jagodine. Onjilo propustio zicer za 2:0

 

Radost fudbalera JavoraJavor je prvi potegao i minimalnom pobedom od 1:0 u Ivanjici stekao inicijalnu prednost u dvomeču sa Jagodinom u polufinalu Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Malu, ali i te kako značajnu prednost pred revanš zakazan za 17. april, Javoru je doneo Igor Stojaković, koji je u 55. minutu bio najsnalažnjiviji u kaznenom prostoru Jagodine. Marko Momčilović je centrirao sa leve strane, Ifeani Onjilo odvukao štopere Jagodine, a zaboravljeni Stojaković na drugoj stativi smireno prihvatio loptu i poslao je u protivničku mrežu za prvi gol u okršajima Javora i Jagodine u Ivanjici još od decembra 2008. godine!

Gol Stojakovića probudio je goste, ali je utisak da su se prekasno upalili. Štaviše, Javor je i u prvom poluvremenu mogao do prednosti, ali je udarac Momčilovića samo uzdrmao okvir gola, dok je Igor Bondžulić u nastavku akcije zaustavio slab udarac glavom Onjila.

Jagodina je u finišu bila bolji tim, ali je gol rivala ugrožavala samo šutevima sa distance pošto nije uspevala da probije bedem pred Đorđem Lazovićem.

Agresivni napadi su na kraju Ćuranima mogli i da se obiju o glavu, obzirom da je Nemanja Vidić u 88. minutu poslao sjajan pas ka Onjilu, on je izbegao ofsajd zamku Jagodine, izbio sam pred Bondžulića, imao sve vreme sveta, ali je posle dugo oklevanja traljavo zahvatio loptu i sa sedam metara gađao u spoljni deo mreže.

Promašaj koji bi mogao da skupo košta Ivanjičane, koji su poraženi na tri od poslednja četiri gostovanja na stadionu pod Đurđevim brdom tako da ih sigurno ne očekuje lak posao u revanšu.
"Ja sam i pre utakmice rekao da ćemo za plasman u finale morati da budemo bolji na dve utakmice. Danas smo bili bolji, iako smo mogli možda da postignemo i drugi gol. Imali smo šansu za to, ali je nismo iskoristili. A Kup utakmice su takve da ne možete da krenete na sve ili ništa i nadate se da ćete imati 10 prilika", rekao je posle meča trener Javora Mladen Dodić.

Kolega iz Jagodine Simo Krunić priznao je da je Javor zaslužio pobedu i izrazio žaljenje što njegov tim nije uspeo da postigne barem jedan gol.
"Bolje bi bilo da smo izgubili sa 2:1, jer ovako nećemo smeti da primimo gol. Ipak, sve je otvoreno, mi ćemo u revanšu sigurno biti u prednosti jer igramo pred domaćom publikom. Ovaj rezultat može da se stigne. Iako je Javor danas zaslužio pobedu i 1:0 je realan pokazatelj odnosa snaga na terenu".

Drugi polufinalni par čine Vojvodina i OFK Beograd, koji će prvi meč igrati večeras od 18 sati na novosadskom Karađorđu.

(FOTO: fkjavor.com)


tagovi

Igor StojakovićJagodinaJavorKup SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara