""
""

Kućno nevaspitanje srpskih petlića: Sudija, ko te plaća da tako sudiš?

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.15. | 14:55

Klinac iz FK Tempa se uz podršku trenera i roditelja svađao sa arbitrom posle utakmice

Odvratne scene posle utakmice najniže lige petlića koja postoji. Za duel na kome su se sastali petlići Tempa i Fera, koji je završen sa 4:2 u korist ekipe Fera, šira javnost nije trebalo da sazna, ali ono što se dogodilo posle njega, upalo je u oko fudbalskih radnika.

Naime, dečak koji nastupa za FK Tempo, revoltiran posle sudijskog zvižduka, prišao je sudiji i krenuo da ga vređa.
Sudija, ko te plaća da tako sudiš?“, rekao je klinac, a to je naišlo na podršku trenera kao i njegovih roditelja.

Izabrane vesti

Sudija je u svom izveštaju objasnio šta se sve izdešavalo, pa je on prosleđen disciplinskoj komisiji. Komesar za takmičenje Druge B lige petlića Budimir Davidović je istakao da to predstavlja ozbiljan problem.
Tačno je to što je arbitar naveo. Pozvaćemo aktere tog događaja na sučeljavanje u toku sledeće sedmice i onda će sve da bude jasnije. U poslednje vreme mnogo insistiramo na stručnosti trenera. Neophodno je da oni imaju pedagoški pristup u radu s decom. Što se tiče roditelja, oni nekada nisu u stanju da realno sagledaju učinak ni dece, a ni sudija“, istakao je Davidović, a prenosi Kurir.

Ogroman paradoks predstavlja to što se gostujuća ekipa koja je pobedila zove Fer, a takvo davanje primera svojoj deci je sve, samo učenje fer pleju, ne!

Ovo nije izolovan slučaj. Još jedna slična scena dogodila se skoro na terenu u Lepušnici, kada je gostovao lokalni rival PKB Kovilovo. Tada je jedan dečak iz gostujuće ekipe udario protivničkog igrača bez lopte, a sudija Jovan Obradović mu je pokazao direktan crveni karton.

Ovakvih slučajeva ima mnogo više nego što se pretpostavlja, gotovo da nema sudije koji nije upao u nezgodnu situaciju sa nekim od roditelja, trenera, pa čak i ovako loše vaspitane dece.

(FOTO: Action images)


tagovi

sudijaSrbijapetlićiEvropaDruga B liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara