""
""

Kristijan Kivu završio karijeru!

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.14. | 20:45

Iskusni levi bek odlučio da okači kopačke o klin posle ogromnih problema sa povredama u poslednjih nekoliko sezona

Već godinama unazad ima ozbiljnih problema sa povredama, ove sezone nije odigrao ni jednu jedinu utakmicu u dresu Intera, a upravo je ova činjenica bila inicijalna kapisla – levi bek i štoper Intera Kristijan Kivu odlučio je da okači kopačke o klin!

Italijanski mediji već danima pišu o tome da će 33-godišnji defanzivac završiti karijeru, a Korijere delo Sport je otišao korak dalje i objavio da se rumunski internacionalac oprostio od profesionalnog fudbala.

Izabrane vesti

Kivu već duže vreme ima problema sa povredom stopala, koju nikako nije uspeo da zaleči, što je i glavni razlog njegovog povlačenja.

Bivši kapiten rumunske reprezentacije je za Nerazure odigrao ukupno 168 utakmica i postigao tri pogotka. Bio je član generacije koja je osvojila čuvenu triplu krunu 2010. godine pod vođstvom Žozea Murinja, a u karijeri je nosio opremu Rome, bio je deo čuvene generacije Ajaksa u kojoj su nastupali Zlatan Ibrahimović, Rafael van der Vart, Vesli Snajder, Endi van der Mejde (...), Univerzitatee i rumunske Rešite. Za nacionalni tim nastupao je 75 puta, a u tri navrata je bio strelac.

Mnogi ga smatraju jednim od najboljih defanzivaca Istočne Evrope u 21. veku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AKristijan KivuItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara