"Sudija ili novinar?"
"Sudija ili novinar?"

Krenuo kao novinar, završio kao pomoćni sudija, glavni arbitar mu nije dozvolio da pomogne domaće

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.03.15. | 16:29

Izveštač Bi-Bi-Sija Mat Mesijano morao je da odmeni povređenog arbitra. Umalo oštetio Hemel Hempsted Taun

Sudija ili novinar?Život piše romane, a priča Meta Mesijana ovog vikenda je dobila novo poglavlje. Mladi novinari radija Bi-Bi-Si je naime ove subote dobio priliku da sudi na utakmici između šestoligaša Hemel Hempdsed Tauna i Bat Sitija pošto se linijski povredio posle samo 10 minuta igre, a zamene nije bilo.

Glavni arbitar Robert Hajd brzo je shvatio da će pomoć morati da potraži na tribinama, a pošto je 26-godišnji Met sudio na juniorskim mečevima bio je očigledan izbor.
"Bio sam malo nervozan. Navikao sam da me gleda jedan čovek sa kerom, a na tribinama je bilo 700 do 800 ljudi".

Izabrane vesti

Igrom slučaja, oprema pomoćnog sudije je odgovarala Mesijanu. Publika ga je uglavnom prepoznala pošto je redovan na utakmicama Hemela. Nažalost po navijače, domaći tim je pretrpeo težak debakl – 0:3. "Sudija" Mesijano je ipak zavredio simpatije kluba o kojem inače piše.
"U jednom trenutku sam signalizirao prekršaj nad igračem Hemela, ali je sudija odlučio da se igra nastavi, a par trenutak kasnije Bat Siti je postigao gol. Mislim da je trener Hemela Din Brenan zadovoljan mojim suđenjem, iako mu nije pomoglo", prisetio se Mesijano, koji je sebi obezbedio pravo na eksluzive iz Hemela.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sudijenovinarimeđunarodni fudbalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara