""
""

Krenuo je i Lajpcig! Ponuda portugalskoj munji je najveća u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 20:45

Učesnik Lige šampiona želi veliko pojačanje

Ozbiljni nemački klubovi su poznati da veći deo prelaznog roka, završe i pre nego što se fudbalska pijaca zvanično otvori. Takvu strategiju sprema i najveće iznenađenje tek završene sezone - RB Lajpcig!

Izabrane vesti

Debitant u Bundesligi je sezonu završio na fenomenalnom drugom mestu i obezbedio plasman u Ligu šampiona. Što znači da su mu potrebna kvalitetna pojačanja jer ga očekuje igranje na dva ozbiljna fornta naredne sezone. Poznata je Lajpcigova klupska politika što se tiče transfera. Dovode isključivo igrače koji imaju između 17 i 24 godine, imaju ograničen budžet za transfere i plate igrača iako je klub u vlasništvu giganta Rd Bula.

Naravno, to ne znači da dovode anonimuse ili neiskusne igrače. Prethodnih godina su iz svih krajeva Evrope pokupili nekoliko fenomenalnih mladih igrača koje su plaćali preko 10.000.000 evra. Rekorderi su Nabi Keita kojeg su doveli iz red Bul Salzburga za 15.000.000 evra i Oliver Burk koji je došao iz Notingem Foresta za istu sumu.

Sada su spremni da sruše klupski rekord u visini transfera za još jednog maldog fudbalera kojem se predviđa velika karijera i kojeg se očekivalo više.

Vesti iz Nemačke i Turske glase: Lajpcig je pondio 15.000.000 evra Galatasaraja za portugalsko krilo Brumu!

Međutim, velikan sa Bosfora traži više. Prvo je istakao cenu od 20.000.000 evra, ali bi bio spreman i na popust ako Nemci povise ponudu na 18.000.000 evra. Lajpcigov direktor Oliver Minclaf je doputovao u Istanbul i obavio pre razgovore sa Galatasarajevim predsednikom Dursunom Ozbekom.

Turski klub je kupio Brumu kao tinejdžersku senzaciju iz lisabonskog Sportinga za 10.000.00 evra, ali je Portugalac imao peh da veći deo prve sezone u Istanbulu provede van terena zbog povrede. Zbog toga je prošle sezone pozajmljen Real Sosijedadu gde se opet vratio u formu da bi ove sezone eksplodirao u Turskoj. Zabeležio je 10 golova i osam asistencija, opet igra kao nekada u Sportingu, nalazi se na spisku selektora za EP u Poljskoj i Lajpcig ga je naciljao kao idealno pojačanje...

Pominjao se kao potencijalno pojačanje Totenhem, Sautemptona i Lestera, ali je RB Lajpcig prvi kub koji je izašao sa konkretnom ponudom. Ako je malo povisi, biće to najveći transfer u istoriji kluba...

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaSuper ligNemackaGalatasarajEvropaBruma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara