""
""

Krenula kampanja za ispravljanje velike nepravde: Ukinuti suspenziju Pitrojpi za finale Kupa nacija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.02.13. | 15:30

Vensan Kompani poručio da se nada da može nešto da se učini kako bi fudbaler Burkine Faso zaigrao u finalu, jer bi to u suprotnom bilo jedno od najnepravednijih isključenja u istoriji fudbala

 

Burkina Faso je trijumfom nad Ganom obezbedila prvo finale svoje selekcije u istoriji Kupa afričkih nacija, ali je ovaj rezultat donekle ostao u senci nepravednog isključenja Žonatana Pitrojpe u 117. minutu.

Izabrane vesti

Verovatno najbolji fudbaler Burkine Faso je u finišu drugog produžetka sankcionisan od strane sudije zbog navodnog pokušaja simulacije penala, iako je bilo evidentno da je prekršaj postojao. Pitrojpa je u tom trenutku zaradio drugi žuti karton i automatski zaradio suspenziju za finalni meč.

Nedugo nakon polufinala širom društvenih mreža je bukvalno krenula kampanja za brisanje crvenog kartona fudbaleru Burkine Faso, a među najglasnijima je bio štoper Mančester Sitija Vensan Kompani, koji je putem svog Tviter profila poručio:
"Crveni karton za Pitrojpu??? Nadam se da nešto može da se učini kako bi igrao u finalu! Ovo bi moglo da bude najnepravednije isključenje ikada", rekao je Belgijanac.

Ostaje da se vidi kakva će biti konačna odluka čelika afričkog fudbala, kao i da li će se uopšte razmatrati takva mogućnost.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kup afričkih nacijareprezentativni fudbalŽonatan Pitrojpa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara