"Pehar Kupa Srbije"
"Pehar Kupa Srbije"

Kreće sezona lova na Kup Srbije, Vojvodini prete iz Zvečana: Pehar ostaje na svetoj Lazarevoj zemlji (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.09.14. | 09:21

Novosađani brane trofej, Crvena zvezda i Partizan poslednje dve godine ne mogu ni do polufinala, ko pobeđuje ovaj put?

Pehar Kupa SrbijeOtvara se sezona lova i na drugi pehar. Utakmicama šesnaestine finala, danas počinje završnica Kup Srbije koji je poslednjih nekoliko sezona obilovao iznenađenjima, pa se očekuje da romantično takmičenje i ovaj put opravda epitet onog u kome favoritima lako padaju glave.

Trofej brani Vojvodina, koja je minule sezone osvojila prvi kup u 100 godina dugoj istoriji kluba, a prvi izazov očekuje je u Zvečanu, gde će kao domaćin igrati Trepča iz Kosovske Mitrovice.
Činjenica je da smo kao odlično plasirani superligaš i osvajač pehara u prethodnom ciklusu na papiru favoriti. Od nas se očekuje da opravdamo tu ulogu i uveren sam da ćemo uspeti u tome, s tim što me jedino brine da li će teren biti dovoljno dobar da realizujemo našu pas igru“, rekao je Zoran Marić, šef struke Lala.

Izabrane vesti

S druge strane, iz tabora Trepče stižu zanimljive pretnje oličene u poruci koju je kapiten ove ekipe Srđan Đurić poslao kolegi iz Novog Sada, Marku Poletanoviću.
Ponesi pehar, jer on ostaje ovde, na svetoj srpskoj Lazarevoj zemlji. Ti i tvoji saigrači bićete dočekani, ugošćeni i ispraćeni i zapamtićete ceo život. To ne biste doživeli niti na Belom dvoru. Ali, dragi Marko, na „zelenoj travi doma mog” ja sam gazda i mi pobeđujemo i zato pehar ostaje ovde“, rekao je Đurić za Sportski žurnal, uz dodatak da „malo šale nije na odmet, da su Novosađani favoriti, ali da će to morati da dokažu na terenu“.

Lanjski finalista Jagodina ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv prvoligaša BSK Borče, dok su ušuškani u ulogu favorita i večiti rivali Crvena zvezda i Partizan. Doduše, za njih je plasman u polufinale poslednje dve godine misaona imenica, jer su prvi ispadali od OFK Beograda i Vojvodine, a drugi od Borca i Spartaka, pa se može tumačiti da je ovo takmičenje koje ih ne zanima previše.

To se može zaključiti i po najavama šarenih sastava, pošto je trener crveno-belih Nenad Lalatović rekao da će biti tri-četiri promene u ekipi koja će dočekati čačanski Borac, dok u Humskoj 1 planiraju rotacije u susret prvenstvenim i izazovima u Ligi Evrope, pa je Marko Nikolić rekao da bi protiv Bežanije šansu mogao da dobije i Ismail Beko Fofana.

Ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, putnika u narednu rundu odrediće jedanaesterci.

KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA

16.00: Dorćol - Radnički 1923
16.00: Proleter NS – Donji Srem
16.00: Trepča – Vojvodina
16.00: Smendria 1924 – OFK Beograd
16.00: Jedinstvo Putevi – Rad
16.00: Inđija – Javor
16.00: Spartak – Radnik
16.00: Jagodina – BSK Borča
16.00: Moravac – Radnički (N)
16.00: Sloga (P) – Novi Pazar
16.00: Voždovac – Sloga (K)
16.00: Bežanija – Partizan
18.30: Sloboda – Sinđelić
19.00: Crvena zvezda – Borac (Č)
19.00: Čukarički – Mladost (L)
19.00: Napredak - Metalac (GM)

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaKup SrbijeFK PartizanSrbijaSuperligaTrepčaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara