Kreće PLS! Šest Kineza stiglo u Pirot, ko je prvi favorit za ulazak u Superligu, a ko za ispadanje...

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.03.18. | 15:14

Posle četiri meseca pauze vreme je da zaigraju prvoligaši...

Posle skoro četiri i po meseca pauze na fudbalske terene vraćaju se i prvoligaši! Današnjom utakmicom u Gornjem Milanovcu, gde Metalac dočekuje Novi Pazar, kreće 16. kolo

Zanimljivo da najbolji tim u jesenjem delu prvenstva - vranjanski Dinamo, nije prvi favorit za ulazak u Superligu, iako ima lepu bodovnu zalihu i kako najavljuje predsednik i trener Dragan Antić, podršku grada. Na neke konkretne korake još se čeka, problemi će se, kako kažu, rešavati u hodu...
"Dobio sam obećanja iz vrha lokalne vlasti da će finansije biti rešene. Drago mi je što je grad pristao da pomogne, jer Dinamo se nalazi na pragu najvećeg uspeha u svojoj istoriji".  

Izabrane vesti

U Vranju trenutno više brinu o prvom rivalu - Teleoptiku.
"Svaki početak je težak. Bićemo bez petoprice igrača, zbog žutih kartona na teren neće moći Gašić i Okamijan, dok Vukajlović, Zucović i Ljuba Baranin još nisu dobili sertifikate. Ipak, verujem u pobedu. Pred našim navijačima još nas niko nije pobedio", podvlači Antić.

Drugoplasirani Metalac na današnjoj premijeri ne bi trebalo da ima problema sa Pazarcima, pošto oni na strani teškom mukom stižu do bodova. U prvom delu osvojili su ih samo pet van svog stadiona - nijedna pobeda. Uz Gornjomilanovčane i Dinamo, tu je i novosadski Proleter, i upravo je tim sa Slane bare po mnogima prvi pik za ulazak u elitu. 

Ekipu predvodi Nenad Vanić, tokom pauze stiglo je nekoliko iskusnih pojačanja, među kojima i iskusni napadač Nemanja Čović:
"Bodovni zaostatak nije veliki, a u prilog nam ide dobar raspored. Više utakmica igramo kod kuće, uz činjenicu da nam glavni konkurenti dolaze u Novi Sad. Imamo odličan kadar, koji će se radovati na kraju", ubeđen je Čović, pored kog su zimus stigli još i golman Vesić, Kočović, Jeličić, Artemčuk, Krstevski, Tomović...    

Proleter u subotu dočekuje užičku Slobodu, koja je u prvom delu poput Novog Pazara uglavnom prosipala bodove na strani, učinak: 1-1-5. 

Od ekipa iz vrha igrački kadar vredan ozbiljnijih ambicija ima još TSK iz Bačke Topole, no tim u koji su nedavno investirali Mađari priprema temelj za iduću sezonu, kada bi trebalo da napadne jedno od prva dva mesta. 

Zanimljiva priča stiže iz Pirota. Radnički se žestoko bori za opstanak uz Jagodinu (najmanje šanse za opstanak), Temnić, Bežaniju, ČSK, Teleoptik, Budućnost...a u tome bi trebalo da im pomogne čak šest pojačanja iz kineskog Hebeja?! O kojim igračima se radi za sada nije poznato. Verujemo da su u pitanju mlađi fudbaleri. 
"Sigurno je da će desetine miliona Kineza čuti za Pirot i Srbiju u narednih nekoliko meseci. To je šansa da se dve zemlje dodatno približe, iako su već sada relacije između Kine i Srbije na visokom nivou. Znam da će delegacije iz našeg kluba i naše provincije često dolaziti da isprate utakmice Radničkog ovog proleća", kazao je jedan od čelnika kineskog superligaša Zulun Li za portal "Pirotske vesti". 

PRVA LIGA SRBIJE - 16. KOLO

Petak:
16.00: Metalac - Novi Pazar (Arena sport 1)

Subota:
14.00: ČSK - Sinđelić
14.00: Bežanija - Inđija
14.00: Dinamo - Teleoptik
14.00: Radnički Pirot - Temnić

Nedelja:
14.00: TSK - Jagodina
14.00: Proleter - Sloboda

Ponedeljak:
14.00: Budućnost - Radnički 1923 


tagovi

PLSPrva liga SrbijeHebeikinezi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara