""
""

Počinje paklena nedelja za Radnički, pomoć publike neophodna

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.13. | 17:25

Kragujevački košarkaši će u narednih šest dana odigrati tri izuzetno bitna meča

Košarkaše Radničkog u narednom periodu očekuje paklen raspored. Naime, izabranici Mute Nikolića u šest dana odigraće tri jake utakmice protiv evropskih rivala.

Izabrane vesti

Uoči prve utakmice Evrokupa u Kragujevcu protiv finskih Bizonsa, Kragujevčani na leđima nose teret dve dramatične završnice i poraza, u Atini i Laktašima. Uskoro ćemo imati priliku da vidimo da li su porazi doneli pouke.
“Izgubili smo posle 38 minuta kontrole utakmice u Laktašima. Meč smo od starta dobro pripremili, vođstvo je bilo u našim rukama celu utakmicu, ali je ekipa Igokee uspela da pobedi iskustvom i  ik end rolom. Pred nama su sada prilike da pokažemo da smo izvukli pouku”, kaže Miloš Dimić.

Njegov klupski saigrač Stefan Jović slaže se da poraze treba što pre zaboraviti i okrenuti se novim izazovima.
“Šumadinci će sada prvi put videti Fince na parketu. Njihovu ekipu čine većinom stranci, a američki trener uneo je mnogo discipline u igru. Biće nam potrebno mnogo energije, a želje nam ne manjka, da uz pomoć naše publike korigujemo neke stvari u igri i pružimo maksimum”, zaključuje Jović.

Ono što je, uslovno rečeno, olakšavajuća okolnost, jeste činjenica da će se sve utakmice igrati u dvorani Jezero, pa Šumadinci makar ne moraju da brinu o putovanjima zbog kojih u periodu za nama gotovo de i nisu imali vremena da treniraju.

Mutini puleni najviše računaju na pomoć publike koja će im sada biti potrebnija nego ikad. Evropska košarka visokog ranga konačno se igra u Kragujevcu, pa navijačima sigurno ne treba dodatnih motiva da dvoranu Jezero ispune do poslednjeg mesta.

Drugo kolo Evrokupa na programu je u sredu od 18 sati kada Radnički dočekuje Bizonse. U petom kolu ABA lige stiže Olimpija 26. oktobra, a sa Spartakom će Kragujevčani snage odmeriti 29. oktobra.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaMiloš DimićMiroslav Muta NikolićRadnički NišSrbijaStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara