"Žang Čengdong"
"Žang Čengdong"

Kreće kinesko paljenje novčanica - 20.000.000 za osam minuta u Primeri?!

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.12.16. | 18:13

Dudu postaje najskuplji Kinez u istoriji fudbala

Žang ČengdongPod lupom će biti zbivanja u Evropi, ali svaki ljubitelj fudbala moraće da krajičkom oka prati i šta se dešava na Dalekom istoku, jer kad Kinezi krenu da mašu milionima umeju da poremete tržište na celoj planeti. Posebno tokom zime, jer je tada njihov “veliki prelazni rok“, a čini se da su se klubovi sa Dalekog istoka i ovaj put dobro spremili, pa tako stiže i vest da je Žang Čengdong na dobrom putu da postane najskupkji Kinez u istoriji fudbala s obzirom da je Hebej raspoložen da plati celih 20.000.000 evra za  defanzivca Peking Guoana.

Naizgled, ništa čudno. Svi u Kini imaju pare i logično kvalitetne strance, titule osvajaju oni koji imaju najbolje domaće igrače. A Žang Čengdong je igrač sa evropskim iskustvom s obzirom na to da je igrao u Portugaliji, pa u Ajntrahtu iz Braunšvajga, a na jesen u sezoni 2015/2016 postao i prvi Kinez u Primeri.

Izabrane vesti

Problem je, međutim, što je Čengdong - iz milošte nazvani Dudu?! - u Rajo Valjekanu za polusezonu uspeo da skupi svega osam minuta u Primeri (plus još 214 u Kupu kralja) što valjda govori o njegovom ne baš vrhunskom kvalitetu. Ali - 20.000.000 evra! Hebej Manuela Pelegrinija kaže da toliko vredi.

Inače, aktuelni rekord je u vlasništvu Ženga Čenlgina za koga je Gvangdžou Evergrande platio 12.000.000 evra.

Podsetimo, za Hebej trenutno igraju Stefan Mbija, Žervinjo, pa i Ezekijel Laveci.

(FOTO: Action Images)


tagovi

HebejKinameđunarodni fudbalPeking Guan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara