"Rafael Nadal"
"Rafael Nadal"

Kralj šljake hvata zalet: Nadal počistio Almagra u tri seta

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.05.15. | 16:01

Sedmi teniser sveta slavio sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:1)

Rafael NadalRafael Nadal polako ulazi u formu na svojoj omiljenoj podlozi, a žrtva u drugom kolu Rolan Garosa bio je njegov sunarodnik Nikolas Almagro. Bik sa Majorke je slavio u tri seta (6:4, 6:3, 6:1) i tako, osim što je oduvao protivnika sa terena, pokazao svim konkurentima da se vraća u prepoznatljivu formu.

Već u prvom gemu meča imao je Nadal brejk lopte koje nije iskoristio. Ono što je tada propustio, nadoknadio je već u sledećem servis gemu Almagra i lagano priveo prvi set kraju. Kako to inače radi veliki teniseri, već u prvom gemu drugog seta Nadal je napravio novi brejk kojim je prelomio meč. Do kraja drugog dela igra uspeo je to da učini još dva puta. U trećem setu je već sve bilo rešeno i Nadal se ubedljivo plasirao u treću rundu.

Izabrane vesti

Primetno je bilo u ovom meču da Nadal stoji blizu osnovne linije i odatle diktira poene, a to je njegova omiljena pozicija. Osim toga, servis ga je sasvim dobro služio, ali je imao nekoliko nekontrolisanih udaraca iz bekhenda.

Sve u svemu, sigurna pobeda za sedmog tenisera sveta i plasman u treće kolo turnira gde čeka pobednika meča između Jirgena Melcera i Andreja Kuznjecova.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaRolan GarosRafael NadalNikolas AlmagroFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara