""
""

Kralj se kući vraća sa otvorenim ranama! Real ozbiljno krvari, a Volfzburgovi snovi postaju stvarnost (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.04.16. | 22:42

Iako je Real i dalje veliki favorit, nemački klub ima veliku prednost pred revanš na stadionu Santjago Bernabeu - 2:0

Malo je onih koji su očekivali bilo šta drugo osim Realove pobede protiv Volfzburga usred Nemačke, ali umesto sa štitom Kralj se u Madrid vraća na štitu! Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i drugovi rastrgnuti su u vučjoj jazbini za samo 25 minuta. Sa otvorenim ranama Kraljevići dočekuju revanš u kada će kaznena ekspedicija Ditera Hekinga imati priliku da dovrši započeto i zada fatalni udarac, čime će naterati Florentina Pereza da panično vadi spasilačke planove za predstojeće leto i ozbiljno se baci u veliko spremanje - 2:0 (2:0).

Izabrane vesti

Mada su iz Madrida još tokom same utakmice na sav glas vrištali o tome kako je počinjena velika nepravda nad Realom i da je italijanski sudija Đanluka Roki pogurao Volfzburg do pobede sa nekoliko diskutabilnih odluka, treba biti iskren i priznati da je nemački klub ozbiljno nadigrao Real u 90 minuta prvog meča!

Osim što su postigli dva brza gola preko Rikarda Rodrigeza i Maksimilijana Arnolda i tako uplivali u mirnije vode, fudbaleri u belom dresovima su do kraja utakmice propustili bar još dve dobre šanse, u kojim je Kejlor Navas morao da dobrano da se pomiči kako bi sprečio da se težak poraz pretvori u pravu bruku. Sve je na trenutak ličilo na debakl koji je Real doživeo od Dortmunda ne tako davno, kada je Robert Levandovski izbušio mrežu kao švajcarski sir. 

Da nesreća bude još veća po goste sa Iberijskog poluostrva, Zinedin Zidan je već u 41. minutu morao iz igre da povuče slabog Karima Benzemu zbog povrede kolena nakon duela sa Naldom i na teren pošalje još neprimetnijeg Hesea

Mada, pitanje je šta kako bi se meč odvijao da Roki nije svirao ofsajd Ronaldu već u drugom minutu, što je bila samo jedna od tri situacije na koje su Madriđani besneli. Trenutak je bio takav da je odluka lako mogla da ode u oba pravca, a čini se da arbitar ne bi pogrešio šta god da je dosudio, jer su u pitanju bili milimetri...

Umesto Ronaldove šanse, Kazemiro je u 18. minutu nepropisno zaustavio Andrea Širlea nakon čega je bez previše oklevanja Roki pokazao na belu tačku. Rodrigez je bio neumoljiv. Mada, možda se glavni delilac pravde ogrešio što isto nije učinio i na drugoj strani, kada je u kaznenom prostoru oboren Benzema.

Tek što su se oporavili od šoka, Realovi igrači ponovo su morali da vade loptu iz mreže! Na semaforu je u 25. minutu stajalo 2:0, a Arnold je hladnokrvno matirao Navasa za potpunu eksploziju emocija na Folksvagen Areni. 

Real je do kraja utakmice bezuspešno lutao i tumarao travnatom površinom, uz tek nekoliko poluprilika i šansi koje nisu bile na nivou i u renomeu evropskog velikana.

Volfzburg je Realovim zvezdama očitao lekciju koju će dugo pamtiti, a Ronalda, Bejla, Krosa, Modrića i društvo naterao da u revanšu pokažu klasu ili pakuju kofere u junu.

Podaci koji dovoljno govore o Realovoj inferiornosti protiv nemačkih klubova - u poslednja četiri meča kada je španski gigant primao po dva gola u prvim poluvremenima utakmica u Ligi šampiona protivnici su bili nemački klubovi. Takođe, četiri od poslednjih pet poraza, odnosno šest od prethodnih osam u elitnom takmičenju došli su upravo od Nemaca! Ali, ne treba zaboraviti da i pored ovog rezultata Real i dalje važi za favorita. 


VOLFZBURG – REAL MADRID 2:0 (2:0)
/Rodrigez 18, Arnold 25/

Stadion: Folksvagen Arena
Gledalaca: oko 30.000
Sudija: Đanluka Roki

VOLFZBURG: Benaljo – Vijeirinja, Naldo, Dante, Rodrigez – Gilavogi, Gustavo – Pinto (od 80. Traš), Arnold, Draksler (od 93. Šafer) – Širle (od 85. Kruze).

REAL MADRID: Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marselo – Modrić (od 64. Isko), Kazemiro, Kros (od 85. Rodrigez) – Bejl, Ronaldo, Benzema (od 41. Hese). 

(FOTO: Action Images)


tagovi

VolfzburgŠpanijaRikardo RodrigezReal MadridPrimeraMaksimilijan ArnoldLiga šampionaEvropaAndre Širle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara