"Naslovne strane Marke, Asa i Mundo Deportiva"
"Naslovne strane Marke, Asa i Mundo Deportiva"

Kraj tiranije zlatne generacije: Džin je ponižen i isprebijan

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.06.14. | 10:46

Španski mediji frustrirani posle eliminacije sa Mundijala, ali podsećaju da je aktuelna generacija fudbalera zemlji donela najveće radosti

Naslovne strane Marke, Asa i Mundo DeportivaPeti put u istoriji planetarnih smotri šampion je odbranu titule završio već na prvom koraku. Za del sa Australijom u poslednjem kolu Grupe B na Mundijalu u Brazilu ne možemo reći ni da se igra za prestiž. Jer, Crvena furija je i to izgubila u porazu od Čilena (0:2), koji se samo nadovezao na debakl od Holandije (1:5) i najavu konačnog potonuća jedne od najboljih ekipa u istoriji fudbala.
"Španski Titanik", piše najpopularniji španski dnevnik El Pais, dok konkurentni El Mundo ispadanje opisuje kao "Fracasko Mundial" ili "Globalni neuspeh".
"Tiranija dvostrukog evropskog i svetskog vladara sahranjena je na Marakani. Začuo se zvuk džina koji pada".
"Poniženi, isprebijani, slomljeni bez ponosa i časti. Najtužnije zbogom" ističe 20 Minutos.

Naslovna strana Marke, najtiražnijeg sportskog dnevnika, ilustrovana je fotografijom Andresa Inijeste koji se drži za glavu i naslovom: "Kraj".
"Neslavan kraj najslavnije ere Furije", dodaje madridski list i podseća na sve uspehe koja je aktuelna generacija ostvarila pre kraha u Brazilu.
"Logično je da su navijači razočarani, ali ova generacija igrača zaslužila je večno poštovanje. Ona je dostigla visine koje mi kao Španci nismo mogli ni da zamislimo. Učinili su milione Španaca srećnim i ponosnim. Zbog ovih igrača svi su nas se plašili".

Izabrane vesti

As nastavlja u istom tonu.
"Istina, kraj je bio užasavajuć, ali jednom je i on morao doći. Samo, nismo mislili da će biti ovako bolan i vulgaran. Doviđenja svetska kruno. Španija je ispala, a najveća kazna biće poniženje oličeno u tome što će morati da odigra još jednu utakmicu. Utakmicu srama u kojoj će snage odmeriti dva prva tima koja su ispala sa šampionata".

Šta dalje, pitanje je koji mnogi postavljaju. Marka primećuje i da se neuspeh Furije poklopio sa krajem Barselonine šestogodišnje niske trofeja, te da je eksperiment sa Dijegom Kostom – propao.


tagovi

Španijareprezentativni fudbalBrazil2014BBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara