"Novak Martinović"
"Novak Martinović"

Kraj polusezone za Novaka Martinovića: Nisam bio siguran u sebe

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.13. | 15:12

Štoper Crvene zvezde podvrgnut operaciji prepone zbog koje neće igrati u poslednja četiri jesenja kola

Novak MartinovićAko je dilema i postojala više je nema. Darko Lazić, Jovan Krneta i Miguel Arauho izneće teret poslednje četiri utakmice jesenjeg dela prvenstva s obzirom da se na Omegu Robertsa od ranije ne računa, dok je najiskusniji Novak Martinović morao da bude podvrgnut operaciji prepone zbog koje će tek za sedam do 10 dana početi sa laganim treninzima.

Istini za volju, Martinović je posle nekoliko problematičnih partija na startu crveno-bele odiseje izgubio poverenje trenera Slaviše Stojanovića, pa je poslednju prvenstvenu utakmicu odigrao još 6. oktobra kada je Čukarički šokirao Zvezdu.
"Još od meča sa Čukaričkim pokušavao sam da zalečim povredu. Pokušavao sam da se vratim u normalan trenažni proces, ali sam i dalje imao bolove i nisam uspeo. Želeo sam da pomognem ekipi, međutim nisam bio siguran u sebe. Povređen nisam mogao da ulijem sigurnost i poverenje kod saigrača na utakmicama i u dogovoru sa doktorom i trenerom, odlučio sam se za operaciju. Danas sam prvi put posle tri dana, odnosno hirurškog zahvata stao na noge, a već za desetak dana očekujem da počnem lagano da trčim. Nažalost, vrlo, vrlo verovatno da je za mene ova polusezona završena", istakao je Martinović, koji je na hirurškom stolu bio u petak.

Izabrane vesti

Optimizam ga, ipak, ne napušta. Tvrdi da će navijači na proleće videti sasvim drugog igrača.
"Za mene pripreme ne počinju u januaru, već za sedam dana. Za prolećni deo sezone ću biti maksimalno fizički spreman. Došao sam iz Kine pred kraj prelaznog roka, a prethodno nisam odradio dva pripremna perioda, ni prethodni zimski, ni letnji. Takođe, još nekoliko igrača je bilo u sličnoj situaciji kao ja, što se nažalost odrazilo na teren, odnosno naše igre i rezultate. Očekujem zato da u drugom delu sezone budemo mnogo konstantniji i da ćemo kao ekipa delovati mnogo bolje". 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaNovak MartinovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara