"Hoze Marija del Nido"
"Hoze Marija del Nido"

Kraj dinastije u Sevilji - Del Nido sedam godina u zatvoru!

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.12.13. | 18:30

Prvi čovek andaluzijskog kluba osuđen zbog malverzacija koja nisu u vezi sa fudbalom

Hoze Marija del NidoSedmica je broj koji mnogi smatraju taličnim, ali predsednik Sevilje Hoze Marija del Nido teško će se saglasiti sa time. Del Nido je, naime, danas osuđen na fudbalskim rečnikom sedam sezona iza rešetaka s obzirom da ga je španski sud proglasio krivim zbog korupcije.

Fudbal nije razlog zbog koje će Del Nido biti utamničen već njegov poslovni aranžman sa bivšim gradonačelnikom Marbelje Hulijanom Munozom sa kojim je izvlačio pare iz budžeta tog grada.

Izabrane vesti

Prvobitno je Del Nido osuđen na sedam i po godina zatvora, tužilaštvo je tražilo celih 30, ali je Vrhovni sud kaznu ublažio za simboličnih šest meseci. Na ovakvu odluku Del Nido nema pravo žalbe, ali bi mogao da traži vladino pomilovanje.

Do sada, Del Nido je odbijao da napusti fotelju u Sevilji tvrdeći da je nevin, ali će posle 11 vrlo uspešnih godina na stadionu Sančez Pishuan, tokom kojih je klub vodio do trofeja u Kupu UEFA, Ligi Evropa i evropskom Superkupu, sada to morati da učini.

Ostaje da se vidi kako će se Sevilja snaći bez čoveka koji je više od decenije vedrio i oblačio u klupskim prostorijama.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHoze Marija Del NidoPrimeraSeviljaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara