"Kovačević"
"Kovačević"

Kovačević: Piželjkivali smo Ukrajinu i Azerbejdžan, ali učinićemo sve da zaigramo na Svetskom prvenstvu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.16. | 13:43

"Po meni, bilo koji nosioc iz ovog prvog šešira bi uvek mogao da bude problematičan. Normalno, najgore bi bilo da smo dobili Španiju, protiv svih ostalih može da se igra, a to smo pokazali i na ovom prvenstvu", rekao je srpski selektor

Kovačević

Selektor futsal reprezentatice Srbije, Aca Kovačević, svestan je da je njegova selekcija na žrebu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji mogla da prođe i povoljnije, ali i daleko nepovoljnije. Portugalija se smatra silom u svetskom futsalu, predvođena je najboljim igračem planete Rikardinjom, ali su Orlovi na Evropskom prvenstvu u Beogradu pokazali da u baražu za Mundijal i te kako imaju šanse.
"Žreb je takav kakav je, ne možete da pobegnete od onoga što vas čeka. Po meni, bilo koji nosioc iz ovog prvog šešira bi uvek mogao da bude problematičan. Normalno, najgore bi bilo da smo dobili Španiju, protiv svih ostalih može da se igra, a to smo pokazali i na ovom prvenstvu. Takva će biti i utakmica sa Portugalijom, pokušaćemo da uradimo ono što možemo u ovom trenutku, da ovde na domaćem terenu steknemo neku prednost i da je na neki način sačuvamo u revanšu", rekao je Kovačević za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Izrazitog favorita u ovom meču nema, ali selektor Orlova blagu prednost daje rivalu.
"Imamo šanse i mi i Portugalci. Ne bih rekao da smo mi potpuni autsajderi, dao bih njima određenu prednost, ali sve zavisi od ove prve utakmice koju budemo igrali. Mada, to u futsalu i ne mora ništa da znači. Mi smo navikli da igramo u inostranstvu, ovo je prvi put da ovde igramo ovakve stvari, pa je to nešto što ne može da bude presudno. Važno je da ekipa bude koncetrisana i zdrava, pa možemo da se nadamo da možemo po drugi put da se plasiramo na Svetsko prvenstvo".

Objektivno gledano, Srbija je bila možda i jedini neželjeni tim za klubove iz prvog šešira.
"Svi su to govorili i mi to znamo. Mi smo više priželjkivali Ukrajinu i Azerbejdžan, ali nam se to nije ostvarilo. Mislili da bismo smo mi tu bili neka vrsta favorita, iako smo bili u drugom šeširu. Eto, to je prednost prvog šešira, kada osvojite prvo mesto u grupi i da onda jednostavno dobijate protivnike kao što su Holandija, Mađarska, Holandija... Jednostavno, ovo je sport, mora da se igra i mi ćemo učiniti sve da u ove dve utakmice izborimo plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Kovačević.

Prvi meč je na programu 22. marta u našoj zemlji, dok je revanš zakazan za 12. april u Portugaliji.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

međunarodni fudbalfutsalAca Kovacevic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara