""
""

Kovačević: Ovo je kao da smo osvojili Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.16. | 20:54

Selektor naše futsal reprezentacije kaže da su njegovi izabranici stekli ogromne simpatije naroda, ali je imao primedbe na račun protivničke igre sa golmanom

Selektor Srbije Aca Kovačević svestan je koliko osvajanje četvrtog mesta ima značaj za srpski futsal u ovom trenutku, iako su Orlovi u polufinalu imali veliki priliku da obezbede medalju, a u meču za treće mesto prva dva gola primili prilično naivno.

Od svega je najažnije šta će biti sutra, odnosno šta će se u našoj zemlji uraditi za futsal u narednim danima, mesecima i godinama.
„Očekivali smo da možemo da napravimo podvig. Očigledno je od utakmice sa Rusijom prošlo suviše malo vremena da bismo bili dovoljno sveži. U samom startu utakmice nismo iskoristili naše prilike, a onda primili dva gola koja nismo smeli. Kad tako gubite protiv reprezentacije koja igra sa pet igrača, “letećim” golmanom, onda je izuzetno teško. Menjaju se 40 minuta, to igraju dobro, možda i najbolje u Evropi. Borili smo se, ali nažalost bilo je tako…”, rekao je Kovačević posle meča za bronzu sa Kazahstanom (2:5).

Izabrane vesti

U svakom slučaju ovo je istorijski uspeh.
„Biti četvtrti u Evropi isto je kao da smo osvojili Evropsko prvenstvo. O futsalu se priča u svim medijima, pet puta smo napunili Arenu, mnogo je dece bilo na tribinama. To je velika stvar za futsal. Za nas je uopšte uspeh plasman na svako veliko takmičenje. To što Italija i Portugalija nisu u polufinalu govori o veličini ovog uspeha. Izvršena je promocija futsala, organizaciono i na terenu. Ovi momci su stekli ogromne simpatije među ljudima, koje nisu karakteristične za naš sport. Futsal se tu priključuje fudbalu i daleko popularnijim sportovima. Potrudićemo se da opravdamo ovu pažnju, reprezentujemo futsal, FSS i klubove iz kojih dolaze ovi igrači”.

Energije je bilo malo za značajniji rezultat.
“Jedan od glavnih razloga je to što je Kocić imao upalu, dva dana smo ga vodili na tereapije. Rizikovao je da se teže povredi, želeo je da igra po svaku cenu. Primili smo rano gol, a kada je tako Kazahstan vas melje i provocira sa letećim golmanom. To je nešto na šta mnogi treneri imaju primedbu, jer to nije futsal. Nešto će morati da se uradi, jer otežava igranje futsala”, zaključio je Kovačević.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaFutsal Evropsko prvenstvofutsalAca Kovacevic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara