""
""

Kovačević oduševljen: Ovo smo želeli i sanjali, ovakvu promociju futsala Evropa ne pamti!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.16. | 23:18

“Videli ste mađioničara Rikardinja, naše majstore koji mogu da naprave slične poteze. Ovo je samo kraj takmičenje u grupi, čeka nas utakmica protiv Ukrajine. Naša želja je da napravimo najveći uspeh u istoriji srpskog futsala“, rekao je srpski strateg

Selektor Srbije Aca Kovačević izuzetno je ponosan zbog pobede svog tima nad Portugalijom u drugom meču grupe A, kojom je izbegnut okršaj sa Španijom u četvrtfinalu, možda i najkvalitetnijom selekcijom na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Orlovi su odigrali gotovo perfektan meč ove večeri, strpljivo sačekali svoje prilike i zasluženo došli do velikog trijumfa.
“Teško je sad sve ove emocije složiti u ovako kratkom vremenu. Ovo smo želeli i sanjali, mislim da smo napravili promociju fustala u Evropi kakva nije nikada bila do sada. Nikada u ovih devet godina koliko se igraju Evropska prvenstva. Igrali smo srcem, prelepa atmosfera, pobedli smo protivnika koji spada u sam vrh svetskog futsala. Stvarno je bila inspirativna atmosfera za sve. Videli ste mađioničara Rikardinja, naše majstore koji mogu da naprave slične poteze. Ovo je samo kraj takmičenje u grupi, čeka nas utakmica protiv Ukrajine. Naša je želja da napravimo najveći uspeh u istoriji srpskog futsala“, rekao je Kovačević posle velikog trijumfa u Areni.

Selektor Orlova istakao je maestralna partija pru Mladena Kocića.
“To je nešto što mi dobro znamo. Kakav je njegov kvalitet i kapacitet. Ovo se od njega očekivalo. Rekao sam mu, kada smo pričali u četiri oka, da ovo mora da bude njegovo veče. Od njega ćemo i u budućnosti očekivati ovakve igre“.

Kako protiv izuzetne selekcije Ukrajine?
“Ostaje malo da sve ovo prenoći. Pogledaćemo utakmicu Ukrajina i Španija, ali je najvažnije je da se oporavimo do ponedeljka. Stvarno smo se iscrpeli i emotivno i fizički. Tu nema nekih velikih tajni. Svaka sledeća utakmica će biti kao i ova, borba do poslednjeg daha“, rekao je Kovačević.

Selektor Portugalaca Žorž Braz ocenio je da je Srbija pametno dočekala svoju šansu.
“Imali smo veoma dobar start, igrali dobro u prvom poluvremenu, baš kao i u drugom poluvremenu, dosta šansi, ali je Srbija sačekala našu šansu. Imali smo jednu ili dve šanse da to popravimo. Na kraju smo postigli samo jedan pogodak i to magičan“

Sada njegovu ekipu očekuje duel sa Špancima u četvrtfinalu.
“I meč sa Ukrajinom bi bio težak, drago mi je što igramo sa njima, ako budemo želeli da prođemo u polufinale moramo da pobedimo tako kvalitetnu selekciju kao što je Španija“, dodao je on.  

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaPortugalFutsal Evropsko prvenstvofutsalEvropaAca Kovacevic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara