"Janković"
"Janković"

Kortrajku srpski okršaj u Belgiji: Pavlović i Marušić srušili Jankovićev Mehelen!

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.08.14. | 22:09

Domaćin vodio golom Miloša Kosanovića, ali su gosti sa dva pogotka došli do preokreta i prva tri boda u novoj sezoni – 1:2

Janković

Srpski okršaj u Mehelenu pripao je gostujućem Kortrajku, koji je golovima Nebojše Pavlovića i Adama Marušića došao do preokreta i premijernih bodova u novoj sezoni belgijske Pro lige – 1:2 (1:0).

Izabrane vesti

Ekipa Aleksandra Jankovića je bolje otvorila meč, povela pogotkom Miloša Kosanovića iz jedanaesterca i držala kontrolu igre sve do 68. minuta, kada je Pavlović izjednačio rezultat, a onda četiri minuta kasnije De Peter dobio drugi žuti karton.

Mehelen je od tog trenutka potpuno pao, a gosti nastavili da napadaju, što su krunisali u 77. minutu preko doskorašnjeg igrača Voždovca.

Mehelenu je ovo drugi uzastopni poraz u prvenstvenoj trci, pošto su samo na startu takmičenja savladali Genk, da bi potom izgubili od Genta i danas od Kortrajk.

Sa druge gosti su posle poraza od Varegema i Standarda, konačno zabeležili prva tri boda, koja će im biti od ogromne važnosti u nastavku takmičenja.

Odigrane su i poslednje tri subotnje utakmice belgijskog prvenstva, a samo je Ostende uspeo da osvoji tri boda.

Lirs i Muskron su podelili bodove i to posle rezultatske klackalice. Prvo je Keita u 36. minutu doneo prednost domaćinima, ali su gosti preko Vandendriščea u 54. izjednačili. Delakur je doneo prednost Muskronu u 73. minutu, a Burabija je samo šest minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Beveren i Vesterlo su odigrali prilično oštru utakmicu, a prvi gol je pao tek u 73. minutu kada je Gounongbe realizovao jedanaesterac, ali crnogorski fudbaler Mijuško Bojović je svojoj ekipi doneo bod golom četiri kasnije.

Serkl Briž je izgubio kod kuće od Ostendea sa 1:0, a jedini gol na meču je postigao Berije u 43 minutu.

PRO LIGA – 3. KOLO:

Petak:

Genk – Lokeren 0:0

Subota:

Mehelen – Kortrajk 1:2 (1:0)
/Kosanović 27pen – Pavlović 68, Marušić 77/

Lirs – Muskron 2:2 (1:0)
/Keita 36, Burabija 79 – Vandendrisče 54, Delakur73/

Vasland Beveren – Vesterlo 1:1 (0:0)
/Bojović 77 – Gounongbe 73/

Serkl Briž – Ostende 0:1 (0:1)
/Berijer 43/

Nedelja:

14.30 Standard – Gent
18.00 Anderleht – Šarlroa
20.00 Zulte Varegem – Klub Briž

(FOTO: MN press)


tagovi

Miloš KosanovićMehelenNebojša PavlovićŽupiler Pro ligaEvropaBelgijaAdam Marušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara