"Šalai"
"Šalai"

Korpulentni Mađar pojačava Tobdžije?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.13. | 12:31

Menadžer Arsenala Arsen Venger ostao sa samo jednim klasičnim napadačem posle odlaska Maruana Šamaka...

ŠalaiU svetu fudbala više nije tajna da je napadač Majnca Adam Salai tražena roba. Tobdžije iz Londona žele 25-godišnjeg Mađara – odmah! Razlog za to je što Arsen Venger, posle odlaska Maruana Šamaka na pozajmicu u Vest Hem, ima samo jednog klasičnog napadača – Olivijea Žirua, koji je u Premijer ligi postigao samo šest golova na 19 utakmica.

Nemački list „Bild“ je upitao mađarskog centarfora da li je upoznat sa situacijom, međutim, usledio je kratak odgovor:
„Stvarno ne znam ništa o tome...“.

Salai je ove sezone postigao 11 golova na 20 utakmica za Majnc u svim takmičenjima, od toga devet u Bundesligi, a Crveni se trenutno nalaze na deobi petog mesta sa 26 bodova, koliko ima i Frajburg. 

Korpulentni napadač ima ugovor sa Majncom do 2015. godine i nema klauzulu po kojoj za određenu svotu novca može napustiti tim. 

Trener ekipe Kristijan Hejdel izjavio je da ne postoji šansa da Mađar ode u januaru.
„Definitivno ne postoji nikakav kontakt između Arsenala i nas. Bar ne za novac koji mi izdvajamo za njega“, rekao je 49-godišnji Hejdel.

Postavlja se pitanje da li je priča o interesovanju drugih klubova samo taktika uprave da se Salaiju podigne cena na tržištu, posebno nakon što su se u medijima pojavile spekulacije da su Dortmund i Volfsburg zainteresovani za Mađara. Uprava kluba ipak nije imuna na velike svote novca, tako da bi za određenu sumu Salai mogao da napusti tim.
„Kada bi neko ponudio 20 miliona evra...“, jasan je bio Hejdel.

Salai je seniorsku karijeru započeo u drugoj ekipi Štutgarta, potom je tri godine igrao za Kastilju - Real Madrid B, a od 2010. je prvo bio na pozajmici u Majncu, da bi nekoliko meseci kasnije potpisao ugovor sa Crvenima.

Za reprezentaciju Mađarske odigrao je 14 utakmica i postigao sedam golova.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Adam ŠalaiEvropaNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara