""
""

Korak od čuda: Bristol na kolenima tek u nadoknadi, Aguero sprečio senzaciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.18. | 22:48

Drugoligaš bio na korak od velikog rezultata, ali ipak nije izdržao do kraja

Navijači Bristola su uspeli tokom čitavog meča da nadjačaju brojčano jaču publiku na Etihadu, ali njihovi miljenici nisu uspeli da prirede veliku senzaciju u Mančesteru. A bili su na korak od čuda. Golom Serhija Aguera u drugom minutu nadoknade, Građani su slavili u prvoj utakmici polufinala Liga kupa Engleske i došli do kakve-takve prednosti za revanš koji je na programu za dve nedelje – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

A mogli su izabranici Lija Džonsona do velikog rezultata, koji bi meč na Ešton Gejtu pretovrio u pravi spektakl. Dobro su se branili čak i nakon primljenog pogotka, delovalo je da će uspeti, ali je onda Bernardo Silva gotovo u trepavicu pogodio svog napadača i spasa za istrčalog Feldinga nije bilo.

Bristol je svoju, praktično jedinu šansu na utakmici, uspeo da pretvori u pogodak. Sve je u finišu prvog poluvremena zakomplikovao Elijakim Mangala, koji je izgubio loptu na svojoj polovini, nju je oduzeo Džoš Braunhil, uposlio Bobija Rida, a ovog je pokosio Stons. Sudija Entoni Tejlor nije imao dilemu, Rid je preuzeo odgovornostz i pogodio.

Pre toga, šanse da domaćina imali su Bernardo Silva, De Brujne i Mangala, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena i Rahim Sterling, međutim, na izjednačenje se čekalo sve do 55. minuta, kada je iznenađujuće „pukla“ kontra, Kevin de Brujne je povukao loptu sa svoje polovine, odradio dupli pas sa Sterlingom, a onda povratnu loptu poslao u mrežu nemoćnog Frenka Feldinga.

Građani nisu srljali posle izjednačenja, ali kako se približavao kraj utakmice, pojačavali su gas i pokušali da dođu do potpunog preokreta. Sterling i Sane su sredinom drugog dela igre bili izuzetno blizu gola, a tri minuta pre kraja i De Brujne. Ipak, ono što se nije dogodilo tada, desilo se u nadoknadi vremena, kada je ovaj tim Đozepa Gvardiole još jednom pokazao da poseduje mirnoću i pobednički mentalitet.

LIGA KUP – POLUFINALE, prvi mečevi:

Mančester Siti – Bristol Siti 2:1 (0:1)
/De Brujne 55, Aguero 90+2 – Rid 44pen/

Sreda:
21.00: (1,70) Čelsi (3,70) Arsenal (5,10)

Revanš mečevi su zakazani za 23. i 24. januar

(FOTO: Action images)


tagovi

ČempionšipEngleskaPremijer ligaSerhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara