""
""

Konte „odlepio“ za nemačkim štoperom, Everton mu sreću kvari

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.16. | 09:56

Čelsi bi u januaru mogao da pokloni treneru letošnju želju

Dok je prošlog leta jurio štopera na sve strane i na kraju morao da se zadovolji Davidom Luizom, Antonio Konte je među poželjne kandidate stavio ime maldog Nemca, Niklasa Zulea. Štoper Hofenhejma je bio velika Konteova želja, ali do transfera nije došlo.

Izabrane vesti

Tada je Zuleov otac na kraju prelaznog roka priznao da je imao ponude Čelsija ali da su rešili da igrač ostane još godinu dana u Hofenhajmu. I nisu pogrešili!

Hofenhajm je hit Bundeslige, a Zule jedno od otkrića sezone. Znalo se da je talentovan, a sada je postao ozbiljan igrač koji komanduje odbranom. Letos je osvojio srebro sa reprezentacijom na Olimpijskim Igrama, potom debitovao i za A tim, da bi u Bundesligi sa Hofenhejamom sve oduševio.

Razumljivo je onda što ni Konte nije odustao od njega. Štaviše, sada je Čelsijev menadžer još više zagrejan za dovođenje Nemca čija cena bi mogla da iznosi oko 30.000.000 evra. Transfer u januaru nije realan, ali narednog leta će Hofenhajm teško uspeti da zadrži svog reprezentativca.

Međutim, Čelsiju problem predstavlja Everton! Za Nemca je ozbiljno zagrizao i Ronald Kuman koji ga hoće na Gudisonu u paketu sa još jednim nemačkim reprezentatvcem iz Hofenhejma - vezistom Sebastijenom Rudijem. Kuman je u januaru spreman da razbije kasu kako bi doveo Hofenhajmov tandem.

Zato bi možda i Čelsi mogao da ubrza posao jer Konte „odlepio“ za Zuleom, a klub će posle sjajnih rezultata morati da izađe treneru u susret. Plan je bio da operaciji Zuleovog dovođenja počne narednog leta kada ode Džon Teri, ali interesovanje Evertona bi moglo da prizmelji Nemca na Stamford Bridž već  u januaru. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaNiklas ZuleNemackaEvropaEvertonEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara