""
""

Konte mora da dovede jednog Juventusovog igrača u Čelsi! Da li će to biti Asamoa od 25.000.000?

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.05.16. | 10:33

Novi menadžer Plavaca ima u planu da pazari u Torinu, pitanje je samo - koga

Novi menadžer Čelsija Antonio Konte ozbiljno se nameračio da u predstojećem prelaznom roku pazari (bar) jedno pojačanje u nekadašnjem klubu - Juventusu. 

Izabrane vesti

Dok se donedavno šuškalo da uskoro bivši selektor Italije svim silama želi Pola Pogbu, nešto realnija bila je priča o kupovini Leonarda Bonućija. Međutim, na kraju će nepoželjni Kvadvo Asamoa možda morati da zadovolji Konteove apetite.

Kako ugledni milanski list Gazeta delo Sport saznaje, Konte je navodno spreman da izdvoji između 20.000.000 i 25.000.000 evra kako bi obnovio saradnju sa 27-godišnjim reprezentativcem Gane, sa kojim je uspešno radio gotovo dve godine. Odnosno, od 2012. do 2014.

Upravo je nakon Konteovog odlaska Asamoa potpuno pao u drugi plan, pa je ove i prošle sezone odigrao samo 18 utakmica u svim takmičenjima. Doduše, doživeo je i niz nezgodnih povreda zbog kojih se Masimilijano Alegri kasnije odlučio za neke druge opcije. 

Međutim, šef struke Azura u Asamoi vidi idealnog igrača u rotaciji, a ujedno može podjednako dobro da pokrije inače goruću poziciju levog beka u Čelsiju, te više delova na sredini terena. Kako postoji šansa da bi čak Nemanja Matić i Džon Obi Mikel mogli da napuste Stamford Bridž, jasno je da će Konteu biti potrebno više igrača Asamoinih karakteristika - posebno onih koji jednim dodavanjem mogu da „otvore“ protivničke odbrane. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APremijer ligaletnji prelazni rok 2016Kvadvo AsamoaJuventusItalijaEvropaČelsiAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara