Duel Bamforda i El Gazija
Duel Bamforda i El Gazija

Konačno kazna za folirante - Bamford suspendovan na dve utakmice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 18:48

Lids oslabljen na početku plej-ofa za promociju u Premijer ligu

Marselo Bijelsa je oduševio fudbalsku planetu naredivši svojim igračima da puste Aston Vilu da im daju gol nakon što su ispali nefer i zatresli mrežu rivala dok se Džonatan Kođija previjao na terenu. Ali šta vredi Argentincu što je on tako pošten kad su mu igrači skloni sitnim prevarama. Srećom, ostrvljanima se zaista smučilo sve to foliranje, pa je danas uprava takmičenja kaznila Patrika Bamforda zbog – kako se zvanično navodi – uspešne obmane sudije.

U svoj toj gužvi nakon što je Mateus Klih postigao gol za Lids Bamford se naime odjednom strovalio na teren kao da je sa tribina pogođen snajperom. Sudija Stjuart Atvel je naseo, pošto je na prvi pogled zaista izgledalo da je Anvar El Gazi udario Bamforda. Snimak je međutim pokazao da ga nije ni dotakao, ali se Bamford stuštio na teren i iznudio crveni karton za Holanđanina.

Izabrane vesti

El Gaziju je sada crveni karton poništen, a Bamford je kažnjen. I to sa dve utakmice neigranja što znači da će propustiti poslednji meč Lidsa u regularnom toku sezone – gostovanje u Ipsviču - i što je mnogo bitnije prvi meč u baražu za promociju.

Lids je inače priznao da je Bamford pogrešio, ali je rukovodstvu takmičenja zamerio što nije kao olakšavajuću okolnost prihvatilo Bijelsin viteški gest po završetku tog meteža, odnosno naredbu da se Aston Vili dozvoli da izjednači. I tu bismo zaista mogli da diskutujemo.

Ali svrhe nema. Bamford će na kraću pauzu. A taman što se raspucao nakon što je početni deo sezone propustio zbog povrede. Od februara ipak osam Bamfordovih golova. Nije mu bila potrebna ovakva glupost.

 

(FOTO: Reuters)


tagovi

Patrik Bamford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara