""
""

Konačno i sreća uz Totenhem, Van Persi više nije Fergijeva talija! VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.01.13. | 19:02

Mančester Junajted vodio na Vajt Hart Lejnu golom sjajnog Holanđanina, ali je Amerikanac Dempsi u poslednjim sekundima meča doneo Pevcima zasluženi bod i prekinuo tradiciju koja glasi: Junajted pobeđuje, kada Van Persi da gol

 

Izabrane vesti

Konačno je i Totenhem dočekao da se raduje u finišu meča! Konačno je i srušen mit o Fergusonovoj taliji Robinu Van Persiju. Ove Pevci sezone su uglavnom prosipali bodove primajući golove u poslednjih desetak minuta, a danas su  bukvalno u poslednjim sekundima utakmice, uspeli da izbegnu poraz. I to protiv lidera Mančester Junajteda (1:1)! Junak Vajt Hart Lejna je bio američki vezista Klint Dempsi, strelac gola u 93. minutu meča...Prvi put u sezoni se desilo da Mančester Junajted nije pobedio kada Van Persi postigne gol. 

Ruku na srce, Totenhem je prema igri i šansama zaslužio makar remi, mada slaba je to uteha Crvenim đavolima koji su već imali tri boda u džepi, ali će morati da se zadovolje jednim.

Robin Van Persi je opet potvrdio da je jedan od najboljih poslova u menadžerskoj karijeri Aleksa Fergusona! Fenomenalni Holanđanin je i danas dokazao da je igrač za velike mečeve. Van Persi je bio strelac u gotovo svakom derbiju ove sezone. Pogađao je mrežu Liverpula (u oba meča), Čelsija, Arsenala, Njukasla, a sada i Totenhema. Učvrstio se na listi strelaca sa 18 postignutih golova.

Defo je već u 10. minutu imao stopostotnu šansu, ali je traljavo šutirao i dozvolio De Hei da se proslavi. Usledila je kazna kada je Van Persi nadskočio domaće štopere i udarcem glavom na centaršut Kleverlija matirao Lorisa. Imao je potom i Dempsi sjajnu priliku, ali je opet De Hea bio na visini zadatka. Potom su viđene sve sporne situacije u kojima je sudija mogao da dosudi po jedan penal za oba tima. Prvo kada je Runi oboren u šesnaestercu domaćih, a par minuta kasnije i kada je Ferdinanda lopta pogodila u ruku pred njegovim golom.

Imao je Defo u finišu meča još jednu odličnu priliku, ali ga je Ferdinand izblokirao u poslednjem momentu i izgledalo je da propala najbolja prilika za četu Andrea Vljasa Boaša da izbegnu poraz. Ali, u poslednjem minutu nadoknade vremena, odbrana Junajteda je loše reagovala na ubačenu loptu, a Dempsi bio najsanlažljiviji i spasio Pevce poraza.


Junajted ostaje na vrhu tabele sa pet bodova prednosti u odnosu na Siti, dok  je Totenhem i dalje na četvrtom mestu. Nemanja Vidić je odigrao ceo meč za gostujući tim. 


tagovi

EngleskaEvropaKlint DempsiPremijer ligaRobin Van Persi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara