""
""

Konačno dogovor za 20.000.000 evra - ko je bolji Morata ili Žiru?

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.18. | 18:43

Čelsi i Arsenal pronašli zajednički jezik oko francuskog napadača, što znači da je rešena sudbina Obamejana, odnosno Bačuaja

Transfer trougao o kojem priča fudbalska Evropa poslednja dva dana konačno dobija završetak. Londonski rivali Arsenal i Čelsi konačno su postigli dogovor o prelasku Olivijea Žirua na Stamford Bridž i to za svotu od 20.000.000 evra. To takođe definitivno znači da Pjer Emerik Obamejan preći u Arsenal iz Borusije Dortmund, a da će Miši Bačuaj na pozajmicu iz Čelsija u nemački klub.

Izabrane vesti

Prethodna 24 sata se u stvari samo čekalo da se složi ovaj poslednji deo pazla oko Žirua, a sada je izvesno da će ako ne večeras, onda u sredu sva trojica pomenutih napadača zadužiti opremu novih klubova.

Trener Čelsija Antonio Konte nedeljama već traga za pojačanjem u špicu pošto je Alvaro Morata upao u krizu i u poslednje vreme ne pruža partije u skladu sa očekivanjima, a italijanski stručnjak ga je čak i javno kritikovao. A od rezervnih špiceva je imao samo Bačuaja.

Međutim, ni belgijski reprezentativac nije blistao, a i sam je želeo a promeni sredinu kako bi dobio minutažu i izborio mestu u nacionalnom timu za predstojeći Mundijal. 

Istovremeno, Žiru je nedavno izjavio kako smatra da bi u slučaju dolaska u Čelsi mogao da istisne Moratu iz prve postave, a s obzirom na formu Španca, to u ovom trenutku i ne deluje tako nerealno.

Morata je u dosadašnjem toku sezone za Čelsi odigrao 31 meč i dao 12 golova u svim takmičenjima. Međutim, Žiru čak ima slabiji učinak, jer je na 25 mečeva samo sedam puta zatresao protivničku mrežu.

Izvesno je da nas narednih nedelja na Stamford Bridžu čeka ozbiljna bitka za mesto startnog napadača, a možda je upravo ta vrsta konkurencije bila potrebna i treneru Konteu, odnosno Morati, pa se Čelsijev napad pokrene sa svojevrsne mrtve tačke. 

Pre Žirua, Čelsi je u zimskom prelaznom roku angažovao i ofanzivnog vezistu Rosa Barklija iz Evertona za sumu od 17.000.000 evropskih novčanica. Očekuje se da u samoj završnici prelaznog roka dođe i levi bek Emerson Palmijeri iz Rome. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArsenalBorusija DortmundČelsiMiši BačuajiOlivije ŽiruPjer Emerik ObamejanPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara