Konačni obračun

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.05.18. | 09:19

AEK i PAOK igraju večeras za trofej kupa Grčke

AEK je uspeo da se dočepa šampionske titule u Grčkoj posle kontroverzne sezone u kojoj je presudnu pobedu ostvario upravo protiv PAOK-a i to za zelenim stolom (3:0) posle čuvene afere „pištolj“. Ipak, možda predstojeće finale kupa odagna svaku sumnju i pokaže ko je trenutno najbolji fudbalski tim u zemlji Helena, a klub iz Soluna moći će trijumfom i da baci senku na istorijski uspeh Orlova.

Finale se igra u Atini, na Olimpijskom stadionu koji je tokom sezone koristio AEK, pa bi i to mogla da bude prednost domaćina. Jasno je i da zbog mržnje između navijača, PAOK neće imati gotovo nikakvu podršku u ovom za njih velikom meču. Ali solunski crno-beli su u dobroj formi, od spornog derbija vezali su šest ubedljivih pobeda i uvereni su da će im šampion biti sedma mušterija.

Izabrane vesti

Međutim, i AEK igra dobro, ima samo remi na poslednjih sedam utakmica (sve drugo su pobede) pa nas sigurno očekuje zanimljiv derbi. Već smo spomenuli faktor stadiona koji nikako ne leži gostima iz Soluna pošto su poslednji put tu svaldali AEK pre šest godina.

Istina, žuto-crni su neko vreme proveli u nižem rangu, ali od povratka u Superligu AEK je slavio na četiri od pet utakmica u Atini, a poslednja dva puta bilo je tvrdo, po 1:0 za žuto-crne. Zato, nemojte se zaletati s konačnim ishodom jer može da se desi da pobednik bude odlučen tek s penala. Držite se oprobane varijante kada su derbiji u Grčkoj u pitanju 0-2 gola ili za hrabrije 0-1.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:30 5241 GRČ K AEK - PAOK ug 0-2 1,47
Ukupna kvota1,47

GRČKA, KUP - FINALE

Subota
19.30: (2,75) AEK (2,85) PAOK (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeAEK AtinaPAOKKup Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara