"Kolina"
"Kolina"

Kolina o povredi Šoa: Ricoli je morao da pokaže karton iako je bio start na loptu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.10.15. | 16:25

Jedan od najboljih sudija svih vremena smatra da je sudija trebalo da kazni Ektora Morena

KolinaKo se ne seća njegovog ubitačnog pogleda taj ne zna šta je autoritet i strogoća. Pjerluiđi Kolina je tokom svoje karijere važio za najboljeg sudiju sveta, a za ESPN je dao svoje mišljenje po pitanju starta Ektora Morena na Luka Šoa i rekao je da je sudija Nikola Ricoli morao da pokaže karton u toj situaciji. S obzirom da je takvih startova sve više, pokrenuo novo pitanje kada su fudbalska pravila u fokusu.

"Ako pogledate taj snimak na kome se vidi kako je Šo teško povređen, defanzivac je u isto vreme startovao na loptu i na noge. Niko od igrača na terenu nije reagovao jer su svi primetili da je odbrambeni igrač prvo zahvatio loptu. Mnogi misle - ako je start na loptu, to nije faul! Moramo da se postaramo da ljudi i fudbalska javnost budu svesni da ako želite da zaštitite fudbalere, potrebno je kažnjavati ovako opasne startove iako su prvobitno zaista bili "na loptu", rekao je Kolina za ESPN.

Izabrane vesti

Čuveni sudija je na kraju dodao da "fudbal nije sve" i da je "sigurnost igrača bitnija od samog fudbala". Smete li da se protivite njegovoj presudi?

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

PSV AjndhovenPjerluiđi Kolinameđunarodni fudbalLiga šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara