"Remi Sabelja protiv Pari Sen Žermena"
"Remi Sabelja protiv Pari Sen Žermena"

Koliko je novca dovoljno da ubijete sopstveni tim? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.13. | 17:00

Trener Monpeljea Žan Fernandez kaže 18 miliona evra koliko traži od Mančester junajteda za Remija Sabelju

Remi Sabelja protiv Pari Sen ŽermenaNavijači u Srbiji navikli su da ih uprave razočaravaju time što puštaju talentovane igrače "preko" čim se na stolu pojavi prva ponuda. Na bogatom zapadu to baš nije slučaj, ali trener Monpeljea Žan Fernandez priznaje da niko ne može da bude imun na kofer pun evropskih novčanica. Ili njih 18, ako se u svakom nalazi po million.

Toliko, naime, Fernandez traži za Remija Sabelju, 23-godišnjeg Korzikanca, koji je zapao za oko šefu struke Mančester junajteda Dejvidu Mojesu. Problem sa deficitom u veznom redu Junajteda nije od juče, ali Mojes tokom letnjeg prelaznog roka nije uspeo da ga reši. Doduše, u svoj tabor je privoleo Maruanea Felainija iz Evertona, ali su ga Tijago Alkantara i Sesk Fabregas odbili.

Izabrane vesti

Sada je izbor pao na Sabelju što i ne treba da čudi s obzirom je vrsni dribler Monpeljea u prvih osam utakmica francuskog prvenstva postigao pet golova i tome pridodao četiri asistencije.

Učinak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ali svestan je toga i Fernandez, iako bi ga Sabeljina prodaja stavila na velike muke. Ubila bi ga, kako sam kaže.

Međutim, svestan je da istrpi potencijalno fatalan udarac. Za obeštećenje od 18 miliona evra.
"Sabelja je inteligentan momak i ako bi Mančester junajted u zimskom prelaznom roku ponudio recimo… 18 miliona evra, morali bismo da ga pustimo. Takav novac ne možeš da odbiješ, čak i po cenu da ubiješ sopstveni tim", kaže Fernandez, koji planira da Sabelju pomeri još napred, jer smatra bi mogao da bude i opasniji po gol protivnika.
"Moramo da vidimo da li može da preuzme odgovornost. Ako može da igra klasičnu desetku onda je zaista čovek odluke".

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFrancuskaLiga 1MonpeljeRemi SabeljaŽan Fernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara