Koliko je dugačak put do Milojeve Zvezde iz snova?

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.07.18. | 12:40

Utakmica u Rigi pokazala trenutne nedostatke u igri crveno-belih, koji bi već u revanšu na premijeri pred domaćom publikom na stadionu Rajko Mitić morali da izgledaju daleko bolje

Vladan Milojević je pred utakmicu sa Spartaksom jasno poručio da ovaj tim Crvene zvezde želi da napravi iskorak u odnosu na maj ove godine.  Strateg srpskog šampiona sinoć u Rigi imao je želju da vidi svoj tim kako sigurnom igrom dolazi do očekivane pobede na stadionu Skonta i obezbeđuje sebi miran revanš u Beogradu. Taj iskorak definitivno nije napravljen. Naravno, ne može se pričati ni o nekom  koraku unazad, jer je srpski šampion najvećim delom imao apsolutnu kontrolu utakmice, ali jasno da ono sinoć nije bila Crvena zvezda o kojoj, kako je sam rekao, sanja trener crveno-belih.

A koliko je ta Milojeva Zvezda iz snova daleko u ovom trenutku?

Izabrane vesti

Gotovo je izvesno da sa Spartaksom neće biti problema narednog utorka (20.30) na stadionu Rajko Mitić, ali je neophodno da ovaj tim Crvene zvezde u najkraćem mogućem periodu dođe do forme u kojoj bi i na fizičkom planu mogao da stane na crtu ekipama koje imaju ambicije da se domognu grupne faze nekog od dva najjača klupska takmičenja na Starom kontinentu.

NOVI NAPADAČ NIJE SAMO PRIORITETAN, VEĆ ALARMANTAN

Problem u ofanzivi deluje podjednako komplikovan kao na startu proleća, kada su se crveno-beli bez ispaljenog metka prvo oprostili o evropskog proleća, a potom u tom kratkom sušnom periodu i od trofeja u Kupu Srbije. Učinak golgetera i sada ozbiljno brine stručni štab srpskog šampiona, jer je od početka priprema od klasičnih napadača, uključujući i Aleksandra Pešića koji je napustio klub, samo  Milan Pavkov postigao gol. Gorostasni napadač je juče dobio svojih pet minuta i imao dve velike šanse, ali je propustio priliku da sebi obezbedi mesto sigurne alternative u navali Crvene zvezde.

Sa druge strane, Nikola Stojiljković je od samog dolaska ušao u problem sa povredama, usledila je nova, pa je on u ovom trenutku prilično daleko od idealne forme. Uprava kluba je dobila jasne signale da angažovanje nove „devetke“ nije samo prioritetno, već alarmantno.

ENIGMA EBESILIO

Kada su u pitanju pojačanja, ona u ovom trenutku više zadaju glavobolju stručnom štabu crveno-belih, nego što pružaju očekivanu razliku u kvalitetu. Tu se pre svega misli na Lorenca Ebisilija, kao nekoga ko je u ovom trenutku najpotreniji Crvenoj zvezdi. Ali, deluje da je doskorašnji vezista APOEL-a trenutno najdalje od željenog ritma i forme. U drugom poluvremenu utakmice u Rigi je trebalo da ubrza protok lopte, a on je usporio ritam. Možda je jučerašnja utakmica bila više stvorena za Dejana Melega, koji je prošao pripremni period, ali se stručni štab ipak odlučuo za drugu opciju.  U svakom slučaju, ovih 45 minuta će Ebesiliju poslužiti da se približi željenom cilju, što je sigurno bila osnovna namera Vladana Milojevića.

Tokom pripremnih utakmica delovalo je da je Mohamed El Fardu Ben došao do neophodne stabilnosti, ali kako se stiglo do prve takmičarske utakmice ponovo se pojavio stari problem realizacije. Tamnoputom ofanzivcu se mora odati priznanje da je bio jedan od najpokretljivijih u Zvezdinoj navali i neko koje konstantno pokušavao da uhvati na spavanju protivnika, ali onda kada je trebalo da kruniše taj trud, tad bi se iznova pojavljivala  osnovna mana u njegovoj igri. Da li će taj nedostatak moći da se ukloni pokazaće naredni kvalifikacioni mečevi.

BEKOVIMA FALI DAHA, ŠTOPERSKOM TANDEMU VIŠE UTAKMICA

Ritma u ovom trenutku nedostaje i ostalim igračima crveno-belih, ali je izvesno da će se do njega brzo doći. Tu se pre svega misli na bekovsku liniju, čiji su brojnija ubacivanja iz drugog plana bila više nego neophodna i u Rigi. Videlo se da prethodnih mesec dana pripremnog perioda sa saigračima dosta fali Rodiću i Radonjiću. Brzonogi napadač je dugo bio neko ko je najviše pretio protivniku, ali je jasno da mu je kao i reprezentativnom saigraču neophodno još  minuta u nogama, kako bi uspeli da se dopunjuju na način koji su to činili tokom prošle sezone. LopTa još uvek ne sluša ni Filipa Stojkovića, koji je nebrojano puta pokušavao da pojača doprinos navali, ali nikako nije uspevao, pa je ulazio i u nervozu.

Dodatni mečevi su neophodni i tandemu Savić - Babić. Kapiten crveno-belih je bio jača karika poslednje linije tima u jučerašnjem meču, dok je Babić u dva navata sam sebi stvorio probleme i umalo postao tragičar. Ipak, u duelima „jedan na jedan” uglavnom nije imao većih problema. Odbrani je konstantno pomagao i olakšavao posao neumorni Branko Jovičić, a kada je trebalo da se sačuva mreža na vrhuncu koncetracije još jednom je bio Milan Borjan.

Da razloga za preteranu zabrinutost u redovima crveno-belih ipak ne treba da bude pokazao je i šokantni poraz APOEL-a od Suduve. Kiprani će morati ozbiljno da se napate kako bi stigli do druge runde, a ukoliko u tome ne uspeju Crvena zvezda će i u drugom kolu biti izraziti favorit za prolazak u naredno kolo.

 Za to vreme Vladan Milojević će na sve načine pokušavati da podigne nivo forme u ekipi, koja bi već u revanšu morala da izgleda daleko bolje na premijeri pred domaćom publikom na stadionu Rajko Mitić.  I čisto podsećanje. Crveno-beli su mršavog krenuli I na startu prošle evropske sezone. Nisu uspeli da u gostima savladaju Florijanu I Irtiš. Vremena nema mnogo, ali vreme radi za Crvenu zvezdu.

(Foto Starsport, fkcrvenazvezda.com)

 


tagovi

Vladan MilojevićLorenco EbisilioMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara