""
""

Kolevka fudbala ili kolevka rasizma?

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.03.13. | 16:46

Reprezentaciji Engleske preti kazna od jednog meča igranja bez prisustva publike posle najnovijih incidenata njihovih navijača, koji su vređali braću Antona i Rija Ferdinanda. To je samo još jedan u nizu slučajeva rasne diskriminacije na Ostrvu u poslednje vreme

 

Fudbalskoj reprezentaciji Engleske preti najmanje jedna utakmica igranja pred praznim tribinama Vemblija, nakon što su njeni navijači protiv San Marina (8:0) na rasnoj osnovi vređali braću Rija i Antona Ferdinanda.

Izabrane vesti

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak na osnovu prijave koja je stigla od Anti-rasisitičke fudbalske evropske organizacije (FARE).

Stariji od braće Ferdinand, Rio, našao se na meti navijača pošto je otkazao poziv selektoru Roju Hodžsonu, uz objašnjenje da ima unapred zakazan plan oporavka, što ga ipak nije sprečilo da bude stručni komentator na "Al Džaziri", uz naravno pristojan honorar.

Mlađi Ferdinand, Anton, ovaj put bio je "kolateralna šteta", mada mu navijači očigledno nisu zaboravili sukob sa Džonom Terijem, posle kojeg je kapiten Čelsija kažnjen zbog rasnih uvreda.

"Nemojmo prerano da zaključujemo, verovatno se radi o manjoj grupi navijača, koji to u stvari nisu. Sačekajmo istragu FIFA", napisao je Rio na Tviteru.

Engleska narednu utakmicu u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine igra 6. septembra protiv Moldavije.

(foto: Action Images)


tagovi

Anton FerdinandEngleskaEvroparasizamreprezentativni fudbalRio Ferdinand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara