Kokoškov debitovao uz poraz, Ejton dominirao! Opasan dvoboj Vučevića i Embida, solidan i Bamba (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.10.18. | 08:44

Bogdan Bogdanović se još oporavlja od artroskopije, Nemanja Bjelica ima problem s levim kolenom...

Pripreme za nadolazeću sezonu se nastavljaju, a košarkaškim poklonicima u ovom delu sveta najzanimljiviji je bio okršaj Finiksa i Sakramenta u srcu Arizone. Kingsi su kao gosti slavili s rezultatom 106:102 posle vrlo neizvesne završnice, pa je tako Igor Kokoškov upisao poraz na svom debitantskom nastupu kao zvanični šef struke jednog NBA kluba

Rezultat je, ipak, bio u drugom planu. Ono što je Kokoškov želeo jeste da malo razgali mladu zvezdu u usponu Deandrea Ejtona. Zamerali su mnogi prvom piku sa poslednjeg NBA drafta kako nije pokazao dovoljno želje, ni energije tokom Letnje lige, ali je prethodne noći demonstrirao koliko je zapravo spreman za najveći košarkaški izazov. Bio je dominantna sila na obe strane terena, nezaustavljiv pod svojim i protivničkim košem, zbog čega je na kraju i imao 24 poena (9/16 iz igre), devet skokova i tri blokade! Oduševio je Ejton javnost svojom pojavom, a pre svega činjenicom da mu je rezervoar bio krcat kvalitetnim gorivom. To je Kokoškov i želeo od njega, zato mu je i udelio 30 minuta na parketu, a ostatku ekipe naložio da svom centru ostavi prostor u reketu. Ne samo da su ga poslušali, već su ispunili i njegovu zamisao da šutiraju što više sa distance, mada rezultat nije bio za pamćenje - svega tri pogotka iz dvadeset i dva pokušaja za tri poena! Istina, Ejton nije uspeo da iskoristi poslednja četiri šuta iz igre, a sa linije slobodnih bacanja u prelomnim trenucima imao je polovičan učinak (2/4).  

Izabrane vesti

Nije to previše uzbudilo Kokoškova, prevashodno jer je dobio ono što je želeo. Što se Sakramenta tiče, u sastavu nije bilo Bogdana Bogdanovića, ni Nemanje Bjelice. Prvi jer se još oporavlja od nedavno urađene artroskopije, dok drugi ima problem sa upalom levog kolena i na listi povređenih igrača vodi se na dnevnoj bazi. 

Navijači Kingsa mogli su na delu da vide svog najboljeg pika sa minulog Drafta – Marvina Beglija III. Njegov učinak nije bio ni blizu Ejtonovog, pa je za 25 minuta skupio tek sedam poena. Kod Sakramenta dominirao je Jogi Ferel sa 26 poena (9/14 iz igre), dok je Vili Koli Stajn skupio 14 poena i 12 skokova. Kod Finiksa Džoš Džekson je imao 17 poena i šest asistencija, a Ti Džej Voren 16 poena (6/7 iz igre).

Zanimljivo je bilo i u susretu Filadelfije i Orlanda, gde je verovatno najbolji centar NBA lige Džoel Embid vodio ozbiljne borbe sa dvojcem Vučević – Bamba. Seventisiksersi su i dalje bez poraza (120:114), a Embid je ubeležio 21 poen (9/15 iz igre) i sedam uhvaćenih lopti za 21 minut na parketu. Vučević je skupio dvadeset poena i dve blokade, dok je Bamba dodao 12 poena. Mario Hezonja je za 22 minuta imao osam poena i pet skokova, dve asistencije i blokadu. Kod File dobro se pokazao Furkan Korkmaz sa 18 poena za isto toliko minuta u igri, dok je Ben Simons imao devet poena, sedam asistencija, pet skokova, dve ukradene i jednu blokiranu loptu. Dario Šarić je na parketu proveo 23 minuta i skupio osam poena, šest skokova i po asistenciju i blokadu.

Malo iznenađenje napravila je Atlanta trijumfom nad Nju Orleansom – 116:102. Hokse je do pobede vodio Deandre Bembri sa 20 poena, dok je Džon Kolins dopisao 18 koševa. Najbolji igrač Pelikansa Entoni Dejvis skupio je 16 poena i sedam skokova za 17 minuta, a uz njega najefikasniji bio je Džru Holidej sa 13 koševa.

NBA - PREDSEZONA

Filadelfija – Orlando 120:114
/Embid 20 – Vučević 21/

Vašington – Njujork 121:124, posle produžetaka
/Ubre Džunior 15 - Dotson 14/

Atlanta – Nju Orleans 116:102
/Bembri 20 – Dejvis 16/

Finiks – Sakramento 102:106
/Ejton 24 – Ferel 26/

Foto: Action Images


tagovi

Igor KokoškovDeandre Ejton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara