"Kanga i Leonardo - malo je tu pravog fudbala bilo"
"Kanga i Leonardo - malo je tu pravog fudbala bilo"

Kokeza: Nisam za ovoliko stranaca

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.16. | 08:53

„Nula od utakmice“, smatra Stane Karasi, dok Perica Ognjenović hvali najiskusnijeg na terenu - Sašu Ilića

Kanga i Leonardo - malo je tu pravog fudbala biloIzmeđu dva prvenstva Fudbalski savez Srbije preinačio je odluku o broju stranaca na superligaškim terenima, tako što je formulu 4+2 (četiri „prava“ legionara i još dvojica iz bivših republika SFRJ) zamenilo pravilo o tome da jedna ekipa istovremeno na terenu može da ima čak šestoricu igrača koji nisu iz Srbije.

Plan je bio da se na taj način podigne kvalitet ovdašnjeg fudbala, ali viđeno u 152. večitom derbiju - gde su čak devetorica igrača iz inostranstva bili starteri - navodi na stav da je malo ko od njih bio bolji od naših fudbalera.

Izabrane vesti

Podstaknut slikom iz Humske 1 predsednik FSS Slaviša Kokeza možda nagovori saradnike da pribegnu nekom drugačijem modelu.
„Nisam zagovornik ovolikog broja stranaca, videćemo kakav će odnos biti ubuduće“, rekao je Kokeza izveštaču Sportskog žurnala po završetku meča Partizan - Crvena zvezda, rešenim, ruku na srce, golom stranca Leonarda, minut pre kraja.

Mičel Donald i Valeri BožinovMada, igrom ni jedni ni drugi nisu oduševili.
Izjednačen meč. Gol u poslednjem minutu je presudio. Bitno je da je sve proteklo u mirnom i dobrom ambijentu. Igru mogu komentarisati ljudi koji su za to zaduženi“, dodao je Kokeza.

Nekadašnji as Crvene zvezde Stanislav Karasi daleko je oštriji, utisak je i surovo realan, dok ocenjuje sadržaj iz Humske.
Zaslužena pobeda Partizana, iako je izgledalo da su navijači bili u glavnoj roli. Jedan šut i jedan gol. Ostalo nismo videli ništa. Nemamo kvalitetne igrače, tako su i odigrali ovu nulu od utakmice, sve do 89. minuta i gola Leonarda“, objasnio je Karasi.

Iskustvo je to: Saša Ilić je nadmudrio DonaldaJoš jedan nekadašnji as crveno-belih Perica Ognjenović u prvi plan stavlja generacijskog ispisnika iz „klase 1977“.
Saša Ilić je pokazao da je jedan od najboljih. Svaka mu čas kad toliko traje. Partizan je iskoristio jednu šansu. Utakmica osrednjeg kvaliteta“, rekao je Ognjenović.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaStanislav KarasiSrbijaSlaviša KokezaPerica OgnjenovićFK PartizanFudbalski savez SrbijeFK Crvena zvezda152. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara