""
""

Koji gol je Grobarima najdraži? (ANKETA)

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.04.14. | 13:58

Crno-beli se poslednjih godina pretplatili na pogotke u smiraj prolećnih derbija

Novi ljubimac Grobara zove se Nemanja Kojić. Mada im je promašajima u prvom delu prvenstva istanjio živce, napadač Partizana se pogotkom u 89. minutu 146. večitog derbija značajno iskupio za te propuste i dopisao ime na kratku listu fudbalera koji su poslednjih godina rešavali prolećne mečeve sa večitim rivalom u Humskoj 1.

Interesantno, svi odlučujući pogoci od 2010. do danas „pali“ su u samo završnici, a čak tri u pretposlednjem, poslednjem ili minutima predviđenim za nadoknadu vremena.

Izabrane vesti

Počelo je 28. maja 2010. kad je Radosav Petrović projektilom sa 30 metara u 72. minutu matirao Sašu Stamenkovića i praktično osigurao Partizanu treću uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Naredne godine, na istom mestu, samo na suprotnoj strani terena, Prins Tejgo je okončao centaršut Tomića i ne baš spretan šut Babovića za, ispostaviće se, ključne bodove u šampionskoj trci. Igrao se 62. minut na susretu 23. aprila 2011.

Naredne sezone, takođe, samo jedan gol je odlučio pobednika, Mendeš Kadu je 5. maja 2012. pogodio u 93. minutu za bodove koji Crvenoj zvezdi nisu doneli trofej, ali jesu utehu u vidu trće prolećne pobede nad Partizanom.

Doduše, kad je bilo daleko važnije, u takmičarskom smislu, 18. maja 2013. crno-beli su imali smirenog Miloša Jojića i njegov već legendarni pogodak iz slobodnog udarca u poslednjem minutu derbija.

I za kraj lepotica Nemanje Kojića dovoljna za nekoliko dana peckanja nad večitim rivalom. Da li i za nešto više?

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadosav PetrovićPrins TejgoFK PartizanNemanja KojićMiloš Jojić146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara