"Rahman Baba je levo"
"Rahman Baba je levo"

Kod Nemca nema na veresiju – Čelsi daje 20.000.000 unapred za Rahmana Babu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.08.15. | 09:38

Cena transfera bi na kraju mogla da naraste na 28.000.000 evra

Rahman Baba je levoNa današnji dan pre tačno godinu dana tada prilično anonimni Abdul Rahman Baba je u derbiju protiv Nirnberga postigao svoja prva dva gola u dresu Grojter Firta. Sledećeg dana je za 2.500.000 evra prešao u Augzburg. Godinu kasnije ponovo pakuje kofere. Nova destinacija – Čelsijev Stamford Bridž. Ostrvski mediji navode da 21-godišnji levi bek ove nedelje stiže na preglede u London pošto su Plavci dogovorili visinu obeštećenja sa nemačkim klubom.

Ili bolje reći dinamiku isplata. Augzburg je naime bio tvrd u zahtevu da novac dobije unapred, pa će Čelsi čak 20.000.000 evra isplatiti odmah. Ostatak zavisi od toga kako će Baba igrati u Čelsiju. Bude li odigrao 100 utakmica za Plavce na račun Augzburga leći će još 8.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Bavarski klub je isprva tražio 30.000.000 evra, ali je na kraju morao makar malo da snizi prohteve, pošto se i Babi ide u Premijer ligu. Čelsi ima dugoročne planove za njega. Posebno posle povratka Filipea Luisa u madridski Atletiko.

Augzburg je inače – tek da podsetimo prepostavićemo veoma retke njegove navijače u Srbiji – već pronašao zamenu potpisivanjem ugovora sa Filipom Maksom iz Karlsruea. Baba se već oprostio od navijača. Posle kup pobede nad četvrtoligašem Elversbergom otrčao je počasni krug oko stadiona uz ovacije sa tribina.
"Voleli bismo kad bi svi igrači ostali, ali kad imaš nekog poput Babe, koga dovedeš iz druge lige, a posle 12 meseci on dođe na Čelsijev skener, onda prosto moraš da budeš i ponosan", komentariše trener Augzburga Markus Vajncirl.

Za kraj i jedna zanimljivost za one koji je do sada nisu čuli – Čelsiju je na Babine kvalitete pažnju skrenuo bivši trener Plavaca, ali i beogradskog Partizana, Avram Grant, koji je sa njim u timu igrao finale Afričkog kupa nacija u februaru.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaprelazni rok 2015NemackaEvropaEngleskaČelsiaugzburgAbdul Rahman Baba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara