"Runi puca, Minjole brani"
"Runi puca, Minjole brani"

Ko to radi NAJ u Engleskoj: Vejn Runi najlošiji aktivni penaldžija Premijer lige, može li Azar da prestigne Le Tisijea? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.03.15. | 17:08

Kapiten Mančester junajteda promašio čak osmi jedanaesterac u karijeri

Runi puca, Minjole braniProslavio je jubilej - i to pobedom na terenu najvećeg rivala - odigrao 400. prvenstveni meč u Premijer ligi, može da se pohvali da je najefikasniji fudbaler od svih aktivnih u Engleskoj (273 gola), ali... Vejn Runi je protiv Liverpula „napredovao“ do statusa jednog od najlošijih izvođača jedanaesteraca u elitnom rangu tamošnjeg fudbala.

Intervencija Simona Minjolea u trećem minutu nadoknade značila je da je kapiten Mančester junajteda promašio čak osmi penal u Premijer ligi (što u dresu Evertona, što za Crvene đavole) i time pokazao da mu je taj segment igre jedna od slabijih strana. Prevedeno na jezik brojki: 26 udaraca i „samo“ 16 pogodaka, za 69 odsto procenata uspešnosti.

Izabrane vesti

Lošiji od njega samo su Tedi Šeringem (21 od 31) i Majkl Oven (14 od 21), ako se kao ograničavajući faktor uzme najmanje 20 pokušaja sa 11 meatra.
Trebalo je da pustim Huana Matu da puca“, priznao je posle meča Runi, koji je ove sezone dva puta pogodio sa bele tačke, a možda bi - s obzirom na generalno veliki broj promašaja - mogao da posluša savet Tomasa Milera iz Bajerna.

Ili da pogleda snimke čuvenog Meta Le Tisijea, koji je u dresu Sautemptona bio nepogrešiv prilikom izvođenja kaznenih udaraca. U premijerigaškoj karijeri izveo ih je 26 i pogodio čak 25 (odbranio mu samo Mark Krosli iz Notingem Foresta), što je 96 procenata uspešnosti, uz napomenu da su iza njega Tjeri Anri (23 od 25, 92%) i Piter Birdsli (18 od 20, 90%).

Inače, najviše golova sa 11 metara u istoriji Premijer lige postigao je Alan Širer (56), međutim, čak devet je promašio, dok je od aktuelnih fudbalera na prvom mestu Eden Azar sa stoprocentnim učinkom - 17 od 17.

S tim što nije pucao minimum 20.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vejn RuniPremijer ligapenalMet Le TisijeEvropaEngleskaEden AzarČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara