"Petr Čeh"
"Petr Čeh"

Ko to pogrešno broji Čehove odbrane? Tamo gde vi orete ja sam davno podrljao (GRAFIKA)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.08.14. | 10:48

Golman Čelsija samo deset utakmica bez primljenog gola u Premijer ligi da obori rekord Dejvida Džejmsa

Petr ČehEnglezi su baš stali na žulj Petru Čehu! Doduše, golman Čelsija nije im ostao dužan. Reprezentativac Češke je reagovao na grafiku televizije Skaj sport, sa podacima OPTA (agencija za naprednu statistiku), prema kojoj deli prvo mesto na listi aktivnih golmana koji su najviše puta sačuvali mrežu u Premijer ligi.

Povodom vesti da je Pepe Reina prešao u Bajern, novinari i statističari su objavili da je doskorašnji član Liverpula uspeo da na 134 prvenstvena meča tokom osmogodišnje karijere na Enfildu (248 duela) ostane nesavladan i progurali ga na prvo mesto verujući da je, prema njihovim podacima, Peter Čeh isto to uradio na 326 utakmica, pa mu je prosek lošiji.

Izabrane vesti

No, istina je drugačija i zato se golman Plavaca oglasio na Tviteru:
Za sve one koji su tvitovali ovo je pogrešno. Odavno sam prešao granicu od 150 mečeva bez primljenog gola“..

I stvarno, prema zvaničnim podacima, Čeh je 11. januara, na susretu sa Halom (2:0) stigao do jubileja, ali se tu nije zaustavio, pa je trentno na koti 161. Najbolji je od aktivnih golmana Premijer lige i nedostaje mu još samo devet utamica da izjednači (a deset da obori) rekord Dejvida Džejmsa koji je čuvajuću mreže Portsmuta, Mančester Sitija, Vest Hema, Aston Vile i Liverpula bio nesavladan 170 mečeva.

Ostvarivo? Naročito ako dobije prednost u odnosu na Tibu Kurtou.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaPremijer ligaPetr ČehgrafikaEvropaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara