"Artur Masuaku (levo)"
"Artur Masuaku (levo)"

Gde je nestalo 1.500.000 evra od transfera Masuakua?

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.09.16. | 10:05

Vest Hem pokrenuo istragu zbog sumnje da je pokraden prilikom kupovine francuskog defanzivca

Artur Masuaku (levo)

Premijerligaš Vest Hem pokrenuo je zvaničnu istragu zbog transfera levog beka Artura Masuakua za čiji su dolazak grčkom šampionu Olimpijakosu platili 7.300.000 evra ovog leta.

Izabrane vesti

Klupski čelnici potvrdili su da sumnjaju da su preplatili za čak 1.500.000 evra 22-godišnjeg francuskog defanzivca, pa su čak poslali u Atinu i advokata koji treba da ispita ceo slučaj. Zadatak izaslanika Čekićara biće da utvrdi da li je pomenuta svota završila u džepu neke treće strane, što nije bilo predstavljeno u zvaničnim dokumentima.

Istražitelj pokušava da utvrdi i ko je dobio procenat od transfera, pošto postoji strah u Vest Hemu da im je igrač “uvaljan” za znatno veći novac nego što vredi. Nije da ga Čekićari nemaju, ali kao odgovorna firma vode računa o svakom centu. 

U Vest Hemu takođe žele da budu sigurni i da je posao odrađen po propisima, što je poprilično neizvesno, ako znamo u kakvom se haosu nalazi grčki fudbal. Vlada ove zemlje mesecima pokušava da suzbije korupciju u fudbalu, a nedavno se čak i predsednik Olimpijakosa Evangelis Marinakis našao u centru istrage oko nameštanja utakmica.

Iz Londona zato poručuju da će isterati priču oko Musuakua do kraja, a očekuju i pomoć od atinskog kluba.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaOlimpijakosEngleskaArtur Masuaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara