""
""

Ko je najbolji u Francuskoj? Naravno, Ibrakadabra (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.05.13. | 08:58

Švedski as iz Pari Sen Žermena tituli najboljeg strelca šampionata dodao i priznanje najboljeg igrača. Iza njega ostali Tijago Silva, Matuidi i Obamejan

 

Izabrane vesti

Nije mnogo trebalo Zlatanu Ibrahimoviću da se privikne na Francusku. Već u prvoj sezoni je dokazao da je igrač iznad nivoa ove lige. Osvojio je titulu šampiona sa Pari Sen Žermenom, postao najbolji strelac lige, a sada je proglašen i za najboljeg igrača sezone u francuskoj prvoj ligi.

Švedski internacionalac je postigao 29 prvenstvenih golova, što je najbolji učinak jednog igrača u ligi od sezone 1989/1990, kada je centarfor Marseja Žan-Pjer Papen upisao 30 pogodaka. Ibrahimović je bio najzaslužniji što je PSŽ ove sezone osvojio titulu šampiona Francuske, treću u klupskoj istoriji.

Šveđanin je u izboru za igrača sezone, u kojem su glasali fudbaleri i treneri francuskih prvoligaša, bio bolji od saigrača Tijaga Silve i Bleza Matuidija, kao i člana Sent Etjena Pjera-Emerika Obamejana.           

Fudbaler Bastije Florijan Tovin proglašen je za najboljeg mladog igrača, dok su priznanje za trenera sezone podelili Karlo Anćeloti (PSŽ) i Kristof Galtije (Sent Etjen).

(FOTO: Action images)


tagovi

BastijaBlejz MatuidiEvropaFlorijan TovinFrancuskaKarlo AnćelotiLiga 1Pari Sen ŽermenPjer Emerik ObamejanSent EtjenTijago SilvaZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara