"Lebron Džejms"
"Lebron Džejms"

Ko je MVP? Kralj Džejms kad se naljuti! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.02.15. | 09:08

Lebron sa 42 poena predvodio Klivlend do pobede nad Golden Stejtom Stefa Karija. Oklahomi nije pomogao tripl-dabl Rasela Vestbruka

Lebron DžejmsI Stef Kari je bio iskren: "Nadam se da je neće deliti na osnovu ove utakmice". Naravno, mislio je na nagradu za najboljeg igrača, odnosno "Em-Vi-Pija" NBA lige. Za visoke standarde koje je postavio skromnih 18 poena, samo šest u prvoj četvrtini, šut iz igre pet od 17. Bez raspoloženog lidera Golden Stejt nije mogao da odoli na gostovanju u Klivlendu. Posebno zato što je protiv sebe imao raspomamljenog Lebrona Džejmsa. "Kralj" je odigrao možda i svoju najbolju utakmicu sezone i sa 42 poena i 11 skokova vodio Kavalirsa do pobede od 110:99.

Lični rekord sezone, ali Lebron kaže da ne razmišlja o individualnim dostignućima, već o timu. Ipak, danas se njegova poruka jasno čula. Klivlend je stigao do 18. pobeda na poslednjih 20 utakmica. Možda je Golden Stejt tim sa najboljim učinkom u NBA ligi, ali Kraljeva vojska krenula je u opasan juriš.

Izabrane vesti

Nije doduše sve prošlo sjajno za Klivlend. Ol star bek Kajri Irving, koji je meč završio sa 24 poena, povredio je levo rame i zbog detaljnih pregleda nije otputovao na narednu utakmicu u Indijanu.

U Finiksu, Rasel Vestbruk je igrao "sam protiv svih" i sa 39 poena, 14 skokova i 11 asistencija upisao 12. tripl dabl u karijeri, ali je izostala podrška saigrača, pa su Sansi savladali Oklahomu sa 117:113. Presudilo je to što je Finiks imao dvojicu raspoloženih igrača u timu. Markif Moris je bio najefikasaniji sa 29 poena, ali ga je zasenio Erik Bledso kojem je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl. Ubacio je Bledso 28 poena, ali je imao i 13 skokova i devet asistencija.

Istina, bilo bi pogrešno svu krivicu svaliti na leđa Vestbrukovih saigrača, pošto je u odsustvu Kevina Durenta prva zvezda Oklahome i sama ponela svoj deo odgovornosti. Vestbruk je naime promašio prvih osam šuteva, ubacio je samo jedan od 10 za tri poena, a 5,7 sekundi pre kraja produžetka nije pogodio polaganje za izjednačenje.

NBA liga, rezultati:

Finiks – Oklahoma 117:113
/Moris 29p, 11sk, Bledso 28p, 13sk, 9as – Vestbruk 39, 14sk, 11as/

Klivlend – Golden Stejt 110:99
/Džejms 42p, 11sk,  Irving 24 – Li 19, Kari 18/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariRasel VestbrukNBA ligaMarkif MorisLebron DžejmsFiniks SansErik Bledso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara