""
""

Ko je idealan štoper kojeg čeka Barselona? Neven Subotić! (GRAFIKA) (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.05.14. | 20:18

Srbin je po statističkim parametrima najbolje moguće rešenje da zaigra uz Pikea. Iza njega su Humels, Benatija, Metju, Markinjos, Laport i donedavna meta David Luiz

Dovođenje štopera je problem broj jedan u Barseloni. Ono što su Katalonci morali još letos da urade, pa na kraju nisu, im se ove godine obilo o glavu. Scena kada Geret Bejl preko atletske staze pretrčava mladog Bartru je karikatura sve nemoći Barselonine poslednje linije u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Katalonci su još prošlog leta tražili štopera iz bojazni da će česte povrede Karlesa Pujola ostaviti Đerara Pikea na vetrometini uz neprirodno rešenje Masklerana i nedovoljno iskusnog i kvalitetnog Bartru. Pominjali su se Markinjos, David Luiz, Humels, Subotić, Kompani, Ager, Metju, Rami, Mangala, Injigo Martinez... Na kraju niko nije došao, klub nije želeo da zavuče ruku u džep za kvalitetnog štopera, a bojazan zbog Pujolovih povreda je bila opravdana. Kapiten je veći deo sezone proveo van stroja i na kraju morao da potpiše kapitualciju i okači kopačke o klin.

Sada Barsa nema drugog izbora osim da dovede jednog štopera vrhunske klase, a možda i još jednu rezervnu i jeftiniju varijantu.

Mete su slične kao i prošlog leta. S tim što je David Luiz otpao iz konkurencije posle prelaska u PSŽ. Katalonci ciljaju Subotića, Humelsa, Markinjosa, Metjua, ali su dodali i još dva imena na listu želja: Bilbaovo otkriće sezone Ejmerika Laporta i fantastičnog Marokanca Mehdija Benatiju iz Rome.

Pedantni statističari na Pirinejima su se bavili skenerom Barsinih potencijalnih meta i glavnim parametrima za igru još jednog štopera. Kada se crta podvuče, najbolje rešenje za Barsu je Neven Subotić koji je najbolji samo u jednoj od 11 statističkih kategorija. Ali je zato u većini ostalih uglavnom bolji od konkurenata i nije najslabiji ni u jednoj.

Napravljena je tabela u kojoj se daje deset poena za najboljeg u kategoriji, a za po jedan manji broj poena se raspoređuje po plasmanu u kategoriji. Najgori ne dobija nijedan poen. Kada se podvuče crta, Subotić ima 80 poena, koliko i Barsin prvi štoper Đerar Pike, što ih čini idealnim tandemom. Najgore rešenje za Barsu je bilo da je kojim slučajem angažovala Davida Luiza... Posle Subotića, najbolje rešenje za Katalonce bi bila kupovina Matsa Humelsa.  

Ko je po vama najbolje rešenje? Možete da glasate u anketi. 

 

 


tagovi

Žeremi MetjuValensijaŠpanijaSerija ARomaPrimeraPari Sen ŽermenNeven SubotićNemackaMehdi BenatijaMats HumelsMarkinjosLiga 1FrancuskaEvropaĐerar PikeItalijaDavid LuizBorusija DortmundAtletik BilbaoAjmerik Laport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara